Ilkka Salmi sisäministeriön kansliapäälliköksi – palaa Suomeen EU-komission turvallisuusjohtajan paikalta

Kokoomus jakaa itselleen värisuoran korkeisiin turvallisuusvirkoihin.

Ilkka Salmi
Teksti
Heikki Vento

Euroopan unionin komission turvallisuusjohtajasta Ilkka Salmesta (kok) tulee sisäministeriön uusi kansliapäällikkö. Hallituksen on tarkoitus nimittää Salmi määräaikaiseen virkaan valtioneuvoston istunnossa torstaina.

Salmi, 49, on koulutukseltaan juristi. Hän on entinen suojelupoliisin päällikkö, joka siirtyi vuosikymmenen alussa EU:n tiedustelukeskuksen johtajaksi. Ennen uraa suojelupoliisissa Salmi toimi kahden kokoomuslaisen sisäministerin, Ville Itälän ja Anne Holmlundin, erityisavustajana.

Virka tuli avoimeksi, kun edellinen kansliapäällikkö Päivi Nerg aloitti vuoden alussa alivaltiosihteerinä valtiovarainministeriössä. Tehtävää tavoitteli 26 hakijaa. Heidän joukossaan olivat poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari, valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen ja viestintäviraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa.

Nimityksen on valmistellut sisäministeri Kai Mykkänen (kok). Toinen vahva ehdokas tehtävään oli Pelttari, joka on Mykkäsen ja Salmen puoluetoveri.