Heinäluoma valmis ratkomaan AKT:n lakkoa

AKT
Teksti
Tuomo Lappalainen

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma on käytettävissä hallituksen apuna, kun ahtaajien lakkoa yritetään lopettaa.

Eero Heinäluoma
Eero Heinäluoma eduskunnan täysistunnossa 9. maaliskuuta 2010. Kuva Vesa Moilanen / Lehtikuva

 

 

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) vetosi lauantaina Heinäluomaan, että tämä käyttäisi hyviä ay-suhteitaan ahtaajia edustavan Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton (AKT) taivuttelemiseen. Häkämiehen mukaan AKT:n puheenjohtaja Timo Räty (sd) on ajanut itsensä nurkkaan, josta jonkun pitäisi hakea hänet pois.

Puolustusministeri viittasi blogissaan Heinäluoman isänmaallisuuteen ja muistutti edesmenneen presidentti Urho Kekkosen lausumasta, jonka mukaan isänmaata voi palvella myös oppositiosta.

Ahtaajien lakko on sulkenut jo lukuisia tehtaita, lamauttanut viennin ja kasvattanut työttömien määrää.

”Jos hallitus tarvitsee apua, olen ilman muuta mielelläni käytettävissä ja valmis auttamaan sovittelussa, jos vain siinä jotain osaan tehdä”, Heinäluoma vastaa.

Hallituksen yhteydenoton pitää kuitenkin tulla joko pääministeri Matti Vanhaselta (kesk) tai työministeri Anni Sinnemäeltä (vihr), jonka vastuulla ovat työriitojen sovitteluun liittyvät asiat.

”Kun tilanne on joka suhteessa vakava, varmasti kaikki mahdollinen pitää tehdä, että sovinnollinen ratkaisu löytyisi”, Heinäluoma sanoo.