Hämärä riita koronan lajilistasta, jota kukaan ei halua – Vapaavuoren epäillään pelaavan Olympiakomitea-peliä

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on moittinut hallitusta liian epämääräisistä linjauksista harrastusrajoitusten suhteen. "Asia-argumentit ovat lopussa", hän kuittaa epäilyt motiiveistaan.

Jan Vapaavuori
Teksti
Vappu Kaarenoja

Kenen pitää olla ilonpilaaja? Siitä on kiistaa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok) ja hallituksen välillä. Kenen pitäisi määritellä, mitkä lajit ovat koronan suhteen liian riskialttiita harrastettavaksi missäkin tilanteessa? Valtiovallan vai kuntien?

Torstaina 22. lokakuuta Vapaavuori sanoi Ylelle, että hän odottaa hallituksen linjauksia riskiharrastuksista. Ennen sellaisia Helsinki ei rajoittaisi kaupunkilaisten harrastustoimintaa.

Pääkaupunki on koronan kiihtymisvaiheessa.

”Uskon, että tuo tarkempi linjaus on tulossa lähipäivinä. Mutta ennen sitä emme halua laittaa päätöksiä täytäntöön, vaan odotamme esimerkiksi sitä, mitkä ovat näitä korkean tartuntariskin harrastuksia”, hän sanoi.

Seuraavana päivänä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisivat kuntien avuksi linjauksen, ohjepaperin kuntien avuksi.