Fortumin pomojahti alkaa hankalassa tilanteessa: Uniper-kaupan kylkiäisinä tulleet kivihiilivoimalat lokaavat mainetta

Myös Nokian uudella toimitusjohtajalla Pekka Lundmarkilla on vaativa työmaa edessään, sillä yhtiön maailmanvalloitus 5G-tekniikassa ei ole toteutunut odotusten mukaan.

Fortum
Teksti
Mikko Niemelä

Osakkeenomistajat saivat kuulla 2. maaliskuuta merkittävän nimitysuutisen, kun Nokia ilmoitti palkanneensa yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Pekka Lundmarkin, 56.

Lundmark siirtyy Nokian johtoon Fortumista elokuun loppuun mennessä 2020. Nokia ei ole Lundmarkille tuntematon yhtiö, sillä hän on työskennellyt yhtiön eri johtotehtävissä Nokian kulta-aikoina 1990–2000.

Mediatietojen mukaan Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri, 52, erotettiin tehtävästään. Nokian tiedotteen mukaan Suri kuitenkin jatkaa toimitusjohtajana siirtymäkauden ajan. Lisäksi hän toimii Nokian hallituksen neuvonantajana vuoden 2021 alkuun saakka.

”Lähden yrityksestä uskoen vahvasti, että paluu parempaan tuloskehitykseen on näköpiirissä ja tuntien ylpeyttä siitä, mitä olemme saavuttaneet. Pekka on loistava valinta Nokialle”, Suri sanoi.

Markkinareaktioiden perusteella Lundmarkin nimitys Nokian johtoon on ollut mieluinen. Helsingin pörssin avauduttua yhtiön osake vahvistui yli neljä prosenttia. Fortumin nousureaktio jäi pariin prosenttiin. Molempien yhtiöiden kurssit ovat laskeneet muiden pörssiyhtiöiden tavoin lyhyessä ajassa. Syy on globaalia huolta aiheuttava koronavirus.