AlfaTV sai omistajikseen entisen ministerin, entisen kansanedustajan ja tunnetun huoltoasemaketjun

SK sai tutustua taustayhtiön osakasluetteloon AlfaTV:n tiloissa. Puolet sijoittajista osti yhden 500 euroa maksaneen osakkeen.

AlfaTV
Teksti
Samuli Suonpää Outi Salovaara

AlfaTV:n taustayhtiö keräsi osakeannilla viime vuonna noin kolme miljoonaa euroa. Samalla yritys sai yli 1 500 uutta omistajaa. Yrityksen pääomistajana jatkaa annin jälkeenkin kristillinen lähetysjärjestö IRR-TV ry. Se omistaa yhtiöstä 69,7 prosenttia.

Antiesitteessään Brilliance Communications Oy arvioi, että osakkeet rekisteröidään patentti- ja rekisterihallitukseen vaiheittain vuoden 2021 aikana. Näin ei ole toistaiseksi tehty, mutta yritys kutsui Suomen Kuvalehden tarkastelemaan osakasluetteloa tiloissaan.

Taulukosta ilmenee, että puolet uusista osakkaista sijoitti yhtiöön minimimäärän 500 euroa eli merkitsi yhden osakkeen. Lähes kaikki uudet osakkaat ovat suomalaisia: vain kaksi ulkomaalaista yksityishenkilöä osallistui antiin pienellä summalla.

Suurimpia uusia omistajia ovat mediakonserni Keskisuomalainen Oyj sekä yrittäjät Ilkka Alakortes, Vesa Kumpulainen ja Kauko Luodelahti, entinen kansanedustaja Pertti Hemmilä (kok) sekä huoltoasemia pyörittävä Royal Liikenneasema Oy.

Alakortteen sijoitus oli yleisöannin suurin: hän merkitsi osakkeita 200 000 eurolla. Samoihin aikoihin hänen perheensä myi IKH-rautakauppaketjun noin 200 miljoonalla eurolla.