
Yhdistäjä
Sosiologian villiksi naiseksi luonnehdittu dosentti Kaisa Kuurne yhdistää ihmisiä ja ymmärrystä ihmisen eri puolista.
Lukuisat arvostetuissa asiantuntija-asemissa työskentelevät ihmiset pysyttelevät kaapissa.
Niin sanoo sosiologian dosentti Kaisa Kuurne, joka itsekin aikanaan pohti, haluaako julkisesti astua kaapista ulos.
Kuurne ei puhu seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuoli-identiteetistä vaan henkisyydestä, johon liittyvä puhe saa joskus akateemisissa ja yhteiskunnallisissa piireissä hörhöilyn leiman.
”Kun aloin itse syventyä arkkityyppeihin ja henkiseen puoleeni, mietin pitkään, maksaako niistä puhuminen akateemisen uskottavuuteni”, hän sanoo.
Ei maksanut. Kuurne on kansainvälisesti arvostettu tutkija, joka akateemisen työn ohessa opettaa joogaa ja syvyyspsykologi Carl Gustav Jungin ajatteluun pohjaavaa arkkityyppistä työskentelyä. Paraikaa Kuurne vetää Koneen säätiön rahoittamaa nelivuotista tutkimushanketta synnytyskulttuurin murroksesta Suomessa.
Kymmenen viime vuoden aikana hän on julkaissut lukuisia akateemisia artikkeleita, runokirjan sekä itsetuntemukseen ja terapeuttiseen työskentelyyn ohjaavia kirjoja.
Kuurneen puhe liikkuu sujuvasti tutkimuslupahakemusten tekemisestä merkityksellisiin uniin.
”Kaikkia tekemisiäni yhdistää ajatus, että ihminen on nähtävä kokonaisuutena, jossa sosiaaliset, psykologiset, fysiologiset ja henkiset puolet yhdistyvät.”
Keväällä Ihmisyyden monet puolet -nimeä kantava verkosto julkisti samannimisen blogin. Siinä julkaistaan eri alojen asiantuntijoiden tekstejä, jotka ”tuovat uutta yhteiskunnallista ymmärrystä epävarmaan maailmaan”.
”Ulkopolitiikassakin tunteilla on paikkansa – Mika Aaltolan puolustuspoliittisiin perusteluihin vaikutti myös vauva”, kirjoittaa Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Mika Pantzar.
”Häpeää ei pitäisi joutua häpeämään”, kirjoittaa koreografi Hanna Brotherus.