It’s a match!

Tekoäly etsii avoimeen työpaikkaan parhaat osaajat, chatbot ohjaa hakuprosessia ja mobiilipeli arvioi soveltuvuutta. Mutta syrjiikö tekoäly hakijoita ihmisen tavoin?

tekoäly
Teksti
Anna Tommola
Kuvat
Irene Suosalo

Voit myös kuunnella jutun ääniversiona. Lukijana toimii a.i.materin koneääni Ilona.

Työpaikka tarvitsee uuden työntekijän. Millaista osaamista työyhteisöstä puuttuu, millaisesta se hyötyisi eniten? Tehtävä annetaan tekoälyn määriteltäväksi.

Tekoäly kirjoittaa työnkuvauksen ja optimoi työpaikkailmoituksen niin, että se ve­toaa­ oikeisiin ihmisiin.

Seuraavaksi tekoäly seuraa ihmisten liikkeitä verkossa, ymmärtää, missä osaajat ovat, suuntaa mainokset sopiviin kanaviin ja käyttää niissä juuri oikeansävyistä viestintää.

Kun hakemuksia tulee, tekoäly käsittelee ja suodattaa ne ja löytää parhaat hakijat.

Chatbot, jutteleva virtuaaliapuri, ottaa yhteyttä kärkijoukkoon, ehdottaa haastatteluaikoja ja opastaa eteenpäin. Loput saavat palautteen ja vinkkejä osaamisensa parantamiseksi.

Seuraavaksi on haastattelu. Sekin hoituu tarvittaessa virtuaalisesti, ilman ihmistä. Tekoäly analysoi hakijan käyttäytymistä videolta tai tekstiksi puretusta puheesta: miten hän elehtii, miten nopeasti vastaa, missä epäröi.

Soveltuvuus- ja kykytestit onnistuvat nekin verkossa. Tekoäly voi keksiä niitä myös lennosta: koodaustehtäviä, työelämäskenaarioita.

Lopuksi tekoäly pisteyttää hakijat ja löytää voittajan. Kone tekee työsopimuksen, botti käynnistää perehdytyksen. Sen jälkeenkin tekoäly voi seurata urakehitystä ja tarjota täsmänä koulutuksia.