Ei niin reilua kauppaa

Osuuspankki myi Pieksämäellä liiketilojaan muutamilla kympeillä tai satasilla ulosottovelkaisille. He jättivät vastikkeensa maksamatta. Kustannukset lankesivat kiinteistöjen asukkaille ja muille osakkaille.

OP-ryhmä
Teksti
Matti Rämö
Kuvat
Hanna-Kaisa Hämäläinen

Punatiilinen rakennus valmistui vuonna 1982 osoitteeseen Kaakinmäenkatu 5–7. Matkaa Pieksämäen keskustaan on 850 metriä.

Nelikerroksisessa hissitalossa on 25 asuntoa, sen edessä olevassa yksikerroksisessa rakennuksessa noin 300 neliötä liiketilaa. Ne kuuluvat samaan asunto-osakeyhtiöön.

Liiketila on autio. Viimeisenä vuokralaisena lopettaneen apteekin ikkunaan on teipattu OP-ryhmän kiinteistönvälityspalvelun OP Kodin myynti-ilmoitus.

Suur-Savon Osuuspankki omisti rakennuksesta pitkään toisen liikehuoneiston ja piti siinä sivukonttoria.

Kun se lopetettiin, pankki vuokrasi huoneiston vuonna 1992 Raha-automaattiyhdistykselle. Se käytti tilaa muutaman vuoden peliautomaattien huoltohallina.

Se jälkeen uusia vuokralaisia ei löytynyt. Vanha konttori seisoi tyhjillään yli 20 vuotta.

Toukokuun 10. päivänä 2021 tiloille löytyi viimein uusi haltija. Vuonna 1994 syntynyt nainen osti entisen pankkisalin Suur-Savon Osuuspankilta. Kauppasumma: 100 euroa.

Asunto-osakeyhtiö Kaakinportin yhtiöjärjestyksessä on määritelty, että liiketilan neliöstä maksetaan hoitovastiketta kaksi kertaa enemmän kuin asuinhuoneiston neliöstä.