Nurkanvaltaaja Piilaaksossa - Nokia ei luovuta

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

Nokian Yhdysvaltain johtotiimillä on selkeä viesti: huhut yhtiön poismenosta ovat ennenaikaisia.

Maanantai, 21. toukokuuta. Nokian Piilaakson-pääkonttori Sunnyvalen South Mathilda Avenuella.

Nokian Yhdysvaltain-ykkösmies Chris Weberin sanoma voidaan tiivistää yhteen lauseeseen: Nokia ei ole luovuttanut.

Weber hehkuttaa yhtiön uutta Windows-strategiaa. Windows-käyttöjärjestelmä on asennettu 1,25 miljardiin tietokoneeseen, tablettiin, puhelimeen ja Xbox-videopelilaitteeseen. Applen iOS ja Googlen Android eivät pääse lähellekään samaa lukua.

Weber uskoo, että Windows on alusta, joka synnyttää ympärilleen sovelluskehittäjien massiivisen ekosysteemin.

Sovellusten määrä kasvaa jo nyt eksponentiaalisesti. Mukana on sekä varta vasten Lumiaa varten rakennettuja että samoja kuin iPhonella ja Androidilla. Esimerkiksi golfin pelaajille tarkoitetun sovelluksen Lumia-versio on osoittautunut jymymenestykseksi

Lisäksi Nokia erottuu omilla innovaatioillaan. Weberillä on parikin esimerkkiä. Toinen on Lumia 900, jonka Nokia toi Yhdysvaltain markkinoille kuukausi sitten. Weber ei anna myyntilukuja, mutta hän kertoo, että asiakaspalaute on ollut erinomaista. Paras kiitos on tullut Applen toiselta perustajalta Steve Wozniakilta, jonka mukaan Lumia on hänen ”kaikkien aikojen paras” puhelimensa.

Weber näyttää kuvia, jotka todistavat Nokian 808 Pure View -kameran hyvyydestä. Hän lupaa, että kun tämä teknologia tuodaan Windows-puhelimeen, tulos on mullistava.

Nokian Yhdysvaltain-johtotiimi säestää Weberiä. Myös Nokian paikkatietopalveluiden johtaja Hans-Peter Brondmo ja Nokian tutkimuskeskuksen laboratorionjohtaja John Shen ovat tehokkaita saarnamiehiä.

Brondmo kertoo, miten Nokian kartat yhdistetään pian kolmiulotteisiin katunäkymiin ja tietoon kauppojen, ravintoloiden, hotellien sijainneista ja palveluista.

Shenin mukaan Nokian Mirror Link -navigaatio-ohjelmistosta on muodostunut useiden auto- ja puhelinvalmistajien yhteinen standardi. Sen ovat ottaneet käyttöön jo muun muassa VW, Honda, GM, Toyota, Renault, Sony, Samsung ja LG.

Weber sanoo, että Nokia on omaksunut haastajan asenteen ja toimii nyt nöyrästi, nälkäisesti ja nopeasti. Uusi Windows-strategia on jo tuottanut voittoja, ja Nokian tutkimus- ja kehitystyön pitkä perinne synnyttää jatkuvasti uusia innovaatioita yhdessä kumppanien laajan ekosysteemin kanssa.

Tältä tilanne siis näyttää yhtiön sisällä.

Valitettavasti todellisuus markkinoilla näyttää aivan muulta. Yleisön mielikuvissa Nokia on kömpelö, vanhanaikainen, kyvytön uusiutumaan.

Sunnyvalen puheiden ja demojen perusteella tämä käsitys ei enää näytä perustellulta.

Mutta onko nokialaisten itseymmärrys kohdallaan? Ja jos on, onko Nokialla riittävästi aikaa oikaista yleisön väärät mielikuvat?

Aiheesta lisää