Suomen Kuvalehden taloustoimittajat kommentoivat rahan liikkeitä.

Millaista täytekakkua tällä kertaa?

Kustaa Hulkko
Blogit Nurkanvaltaaja 7.3.2008 09:23

Perinteinen suomalaisen pörssiyhtiön yhtiökokous oli niin tylsä tapahtuma, että suurin mielenkiinto liittyi otsikon kysymykseen. Rutinoitu puheenjohtaja nuiji pöytään suurimpien omistajien ennalta sopimat päätökset, eikä salissa juuri keskusteltu.

Onneksi nämä ajat ovat jääneet taakse.

Keväällä 2008 pörssiyhtiöiden yhtiökokoukset toimivat monessa tapauksessa niin kuin niiden kuuluukin: ne käyttävät yhtiöiden ylintä valtaa, ne mittaavat voimasuhteet eri omistajaryhmien kesken, ne tarjoavat yllätyksiä ja jännitystä, ne ovat osakkeenomistajan juhlaa.

Ensimmäinen tapahtuma, johon marssin valtaamaan salinnurkan lahjomattoman tarkkailuni tukikohdaksi, on Alma Median yhtiökokous 12. maaliskuuta. Tarkoitus on arvioida tilaisuus laidasta laitaan: tarjoilusta puheenjohtoon asti, esitetyn draaman viihdearvoa unohtamatta.

Sarja jatkuu niin kauan kuin mielenkiintoisia yhtiökokouksia riittää tänä keväänä.

Lukija on tervetullut kommentoimaan blogia ja oikaisemaan blogaajan asia- ja mielipidevirheitä. Blogaaja aikoo puolestaan reagoida lukijan hölmöyksiin.

Pyydän myös evästyksiä kokouksia varten.

Mihin kokouksiin on ehdottomasti mentävä? Mitä pitää seurata erityisen tarkkaan? Mikä on kokouksen ydinkysymys?

Kaikki ohjeet ovat tervetulleita.

Kustaa Hulkko

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

Keskustelu

Alma Median kohdalla tietysti mietityttää, miten yhtiö aikoo suunnata tulevaan Maikkarista saamansa voitot. JA sitten tietysti se, millaista tuloskuntoa firma vaatii maakuntalehdiltään näinä aikoina, jolloin kansa maakunnista ja lukeminen yleensä vähenee. Onko jokin Alman lehdistä tappolistalla? Ja voiko yhtiökokouksessa yksittäinen omistaja ottaa tämän asian edes esityslistalle? Jos voi, niin miten?

Yhtiökokoukset osakkeenomistajan juhlaa… Onpa hauska nähdä, miten tuo näkyy käytännössä! Epäilen syvästi.

Näitä luetaan juuri nyt