Koiranomistajat kuriin koiraverolla

Profiilikuva
Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

Kuntatalouden pelastamiseksi uhkaavalta katastrofilta kaikki innovaatiot ovat tarpeen. Ensimmäisenä mieleen tulee koiravero.

Onneksi kengät olivat jo vanhat ja huonot, joutivat muutenkin roskikseen. Niiden kohtalon ratkaisi kuitenkin se, että ne olivat tuhriintuneet ihmisen parhaan ystävän… Siis jonkin suloisen pikku lemmikin …

Älkää vaatiko minua täsmentämään ongelmaa, voin yhä pahoin, kun vain ajattelenkin sitä.

Vastoinkäyminen johti kuitenkin oivallukseen: on säädettävä vähintään 100 euron vuotuinen koiravero. Se pitää periä jok’ikisestä lemmikkikoirasta. Opaskoirat olisivat tietysti poikkeus.

Ja koiran jätösten keräämättä jättämisestä pitää säätää tuntuva sakko. Se taas voisi olla vähintään yhtä suuri kuin Helsingin kaupungin liikennelaitoksen tarkastusmaksu: 80 euroa.

Tapahtunut rikos ihmiskuntaa vastaan on nimittäin vähintään yhtä suuri kuin pommilla ajaminen.

Koiraveron vastustajat väärässä

Tiedän että moni on toista mieltä. Vastaan inttäjät sanovat todennäköisesti, että koiraverolle ei ole enää perusteita; että se on vanha jäänne; että moni kunta on siitä jo luopunut, koska se on niin hankala valvoa, jne.

Höpö höpö. Helsingin kaupunki perii yhä koiraveroa, jonka suuruus on 50 euroa. Muutkin kunnat voisivat niin tehdä. Valvonta-argumenttikin on kestämätön. Poliisi voisi ihan hyvin silloin tällöin tehdä pistokokeita ja tarkastaa, onko koiralla veromerkki. Niin se ennen hoidettiin.

Suomessa on yli puoli miljoonaa koiraa. 500 000 kertaa 100 euroa on yhtä kuin 50 miljoonaa euroa. Sillä jo jonkin verran autettaisiin kriisissä olevaa kuntataloutta. Tietysti summa on vain murto-osa taantuman kuntien tulopohjaan repäisemästä miljardin euron aukosta, mutta tyhjää parempi kuitenkin.

Lopuksi terveiset kennelväelle ynnä muille reformiehdotuksen todennäköisille vastustajille: minulla on oikeus puhua. Meillä on nimittäin koira, josta koiravero on maksettu.