Suomen Kuvalehden taloustoimittajat kommentoivat rahan liikkeitä.

Audi-Kiesi -kuluttajaprotesti: tätä täytyy saada lisää!

Kustaa Hulkko
Blogit Nurkanvaltaaja 3.9.2009 14:34

Esko Kiesin tapaus osoittaa, että suomalainen kuluttaja osaa aktivoitua ärhäkäksi. Valitettavasti niin tapahtuu aivan liian harvoin.

Tutkimusfirma Soprano julkaisi 2. syyskuuta selvityksen 2000 vastaajan suhtautumisesta Esko Kiesin levottomiin puheisiin. Yli kolmannes odotti, että työnantaja antaisi myyntijohtaja Kiesille kenkää. Internetin keskustelupalstoilla monet ovat ilmoittaneet boikotoivansa tästä lähtien Audia.

Toistaiseksi asiantuntijatkaan eivät uskalla arvioida, kuinka suuren vahingon naisvastaiset puheet aiheuttavat Audille ja sen maahantuojalle. VV-Auton toimitusjohtaja Pekka Lahti on jo pahoitellut alaisensa kommentteja ja irtisanoutunut niistä.

On ilahduttavaa, että kuluttajat ovat nostaneet päätään. Se lupaa hyvää. Kuluttaja-aktivismille olisi nimittäin muitakin perusteita. Ja vähintään yhtä hyviä.

Listaan muutaman protestinaiheen niille, jotka ovat löytäneet Kiesin tapauksen yhteydessä sisältään militantin kuluttajan.

Isot kauppaketjut ja suuret vähittäiskaupat kohtelevat usein kovakouraisesti pieniä tavarantoimittajiaan. Mikseivät kuluttajat osoita solidaarisuuttaan pienille ja heikoille boikotoimalla suuria ja väkivaltaisia?

Kauppa myy lihatiskiltään kyseenalaista tavaraa – missä viipyvät Kuluttajaliiton organisoimat massiiviset mielenosoitukset?

Hallitus tekee arvonlisäveropäätöksen, joka syrjii ravintolabisnestä. Miksi kuluttajat eivät rähjää nettipalstoilla ja pakota pääministeripuolue keskustaa muuttamaan kantaansa?

Koululaiset pakotetaan syömään muutaman kymmenen sentin hintaisia lounasannoksia. Miksi lasten vanhemmat ovat sellaisia lullukoita, että he sallivat sen tapahtua?

Kiesi lähti ja pyysi anteeksi

Ymmärrän sen, että monet loukkaantuivat Esko Kiesin kommenteista. Hän puhui naista halventavalla tavalla. Niinpä Sopranon selvityksen mukaan melkein puolet vastaajista odotti hänen anteeksipyyntöään ja lähes 40 prosenttia uskoi hänen eroavan.

Kummankin ryhmän odotukset toteutuivat. 3. syyskuuta hän lähetti mediaväelle seuraavan viestin:

”Olen tänään irtisanoutunut tehtävästäni VV-Auto Group Oy:ssä. Olen pahoillani mielipahasta ja vahingosta, jotka olen harkitsemattomilla, lähinnä huumoriksi tarkoittamillani lausunnoilla aiheuttanut. Yksityishenkilönä esittämäni näkemykset eivät millään tavoin edusta sen enempää Audin kuin VV-Autonkaan arvomaailmaa ja toimintatapoja.”

”Olen työskennellyt yhdessä satojen ammattilaisten kanssa vahvan Audi-brändin rakentamiseksi ja toivon vilpittömästi, ettei ajattelematon toimintani tee tyhjäksi tätä vuosien ponnistelua.”

”Toivon Audille, Audilla ajaville asiakkaille ja kaikille Audin parissa työskenteleville parhainta menestystä!”

Suomenkuvalehti.fi:n julkaisija Yhtyneet Kuvalehdet kustantaa myös Anna-lehteä, jonka mediaväelle suunnatussa erikoisnumerossa Esko Kiesin kommentit alun perin julkaistiin.

Kustaa Hulkko

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

Keskustelu

Uskomaton reaktio! Huh, huh, porukka sekoaa aivan täydellisesti, kun vanha äijä
kieli poskessa kertoo ajatuksiaan naisista. Kaiken huipuksi vielä menee ja eroaa
myyntijohtajan tehtävistä. Ei helkkari sentään, mihin tämä maailma on menossa????

Kirjoitat asiaa, Kustaa. Moralisoivaan kuorolauluun on aina helpompaa yhtyä kuin ryhtyä itse taistelemaan todellisia rakenteellisia vääryyksiä vastaan. Moralisointi on samanlaista kuin jälkiviisaus: sanoja on aina oikeassa ilman näyttöjä saati tekoja.
Ja tässä tapauksessa ”vihollinen” oli vielä niin helppo kohde: mies, jonka ajatuksia kuuluu vastustaa.
Kyllä me nyt nautimme, kun Kiesi sai, mitä ansaitsi!
Mutta totta tosiaan: meille syötetään yhä pilaantunutta lihaa, ruoka on kallista ja lapset saavat lautaselleen kumiperunoita… Hei, tuolla joku jo päästää suustaan kiesikoita – kansanliike pystyyn!

Kärpäsestä härkänen. Eihän tässä uskalla keskustella naisista ollenkaan, kun on otetteva jo lopputili!
Minkälainen oikeusvaltio tämä on? Ei saa vapaasti ilmaista itseään kohta missään.
Onko valtakunnallisen jonkinlaisen keräyksen paikka?
Jotain rotia tässä nyt kaivataan

En tiedä enää kummat ovat tyhmempiä;
naiset vai toimittajat.

Tosi asiaa kieltämättä. Melkoisia ylilyöntejä on taas tässäkin asiassa tehty. Toisaalta kaikki vitsiksi selitetty ei ole vähimmässäkään mielessä huvittavaa.
Minäkin olen sitä mieltä, että järjen käyttö arvonlisäverotuksessa olisi hyväksi keskustallekin härkäpäisyyden asemasta.
Juhanille voin kertoa, että joissakin kouluissa on kokeiltu tarjota opetuslapsille kuoriperunoita kumiperunoiden vaihtoehdoksi. Ovat valinneet mieluummin kumiperunat. Konekuorituista perunoistä näet tulee keittämällä kumiperunoita. Vaivattomuus on ilmeisesti tärkeämpää kuin maistuvuus.

”En tiedä enää kummat ovat tyhmempiä;
naiset vai toimittajat.”

Minkälaisiin sfääreihin ylätääkään nainen, joka on toimittaja? ;-)

Taidampa lähteä siivoilemaan työpöytääni, sillä edellisestä heitosta taitaa seuraa potkut potkut tästä vaativasta varastonhoitajan tuolin varalämmittäjän toimesta.

”Isot kauppaketjut ja suuret vähittäiskaupat kohtelevat usein kovakouraisesti pieniä tavarantoimittajiaan. Mikseivät kuluttajat osoita solidaarisuuttaan pienille ja heikoille boikotoimalla suuria ja väkivaltaisia?

Kauppa myy lihatiskiltään kyseenalaista tavaraa – missä viipyvät Kuluttajaliiton organisoimat massiiviset mielenosoitukset?”

http://www.facebook.com/pages/NAM/81178834226#/pages/NAM/81178834226?v=info&viewas=582592322

Internetiin oma saitti jossa listataan jokaisen työpaikan omat kiesit ajoissa ennen kuin kiesit aiheuttavat tuhojaan toisille ihmisille tai työnantajilleen!!!! Vihdoinkin kupla puhkaistu – tällaisia on suurin osa myyntipomoista ja toimareista. Haukkuvat ja arvostelevat naisia jotka ovat heidät auttaneet nykyiseen asemaansa (äidit, vaimot, sihteerit, rakastajattaret, huorat)….

Sen jälkeen kiesit mokaavat jossakin vaiheessa ja lähtevät firmasta isojen erorahojen kanssa. Joten ei väliä vaikka potkut tulevat – sika saa rahansa joka tapauksessa.

Kyllä se oli hirveä mies tuo Kiesi.Onneksi Suomessa ei kukaan koskaan ole miehiä mollannut.Joopa joo sallikaa minun nauraa.Eli samanlaista reaktioita ja kansanliikkettä odotellessa,kun joku miesvihaaja/äärifeministi avaa sanaisen arkkunsa ja yleistää kaikki Suomen miehet samaan nippuun.Mutta ei sellaista reaktioita tule ja kyllä sen kaikki naisetkin tietävät.

Kiesiä vieraineen useamman kerran viiden tähden ravintolassa palvelleena, voin vain tuulettaa; kusipää järjesti itselleen vihdoinkin kenkää! Kiesi ei kohdellut edes vieraitaan arvostavasti, vaan isäntänä oli aina suuna-päänä, ja vaati palvelua ensimmäisenä itselleen! Hän ei antanut kenellekkään muulle arvoa, oli sitten mies tai nainen. Olisi monesti tehnyt mieli sanoa päin naamaa, mitä isäntä tekee ja mitä ei, mutta sehän ei kuulu viiden tähden ravintolaan. Minua ei kiinnosta Audin myyntiluvut, se on varmaan hyvä auto, mutta isolta pallilta kaatoi itse itsensä tunnevammainen ylisuurella egolla varustettu typerys!

Väärien mielipiteiden esittämisestä erottaminen jonkunnaislauman idioottimaisen raivoamisen vuoksi tulee takuulla verottamaan audien myyntiä paljon enemmän kuin typerien naisten tekonärkästys. Järkevät ihmiset eivät koskaan anna anteeksi moista pelkurimaisuutta ja fasismiin alistumista.

Kiesin mielipiteet kertovat enemmän hänestä itsestään kuin todellisuuden luonteesta. Mielestäni hänen näkemyksensä ovat aidosti itsekeskeisiä ja keskenkasvuisia. Niiden esittäminen julkisesti oli typerää.

Mutta, kukapa meistä toisen ihmisen korvien väliä korjaisi… Kohun nostaminen lähimmäisen henkisestä rajoittuneisuudesta on tosikkomaista. Typeräkin mielipide on vain mielipide, ainakaan minun elämääni se ei muuta miksikäänkään. Kuljetan edelleenkin vähemmän viehätysvoimaista olemustani paikasta toiseeen Pirkka-Volkkarilla tyytyväisenä siihen, että fiksujakin miehiä oikeasti on.

Aiemmin Audilla ajaneena olen muuten sitä mieltä, että se on teknisiltä ominaisuuksiltaan huomattavan yliarvostettu tuote, meinaan että laadukkaampaa saa edullisemmin.

”Suomenkuvalehti.fi:n julkaisija Yhtyneet Kuvalehdet kustantaa myös Anna-lehteä, jonka mediaväelle suunnatussa erikoisnumerossa Esko Kiesin kommentit alun perin julkaistiin”.

Anna-lehden päätoimittaja on toisaalla röyhistellyt rintojaan jutun julkaisulla. Ei kannattaisi, koska jutussa on esitetty annalaisten annamainen kuva ihannemiehestä. Se, ettei toivevävy ollutkaan kaikkien mieleen, tuli lehdelle yllätyksenä.

Kuinka moni mies vielä haluaa mokata itsensä tämän asian tiimoilta ?
Reijo Mäki ilmoittautui ensimmäiseksi ja Annan päätoimittajalla ei ole enää mitään jakoa naisten silmissä.

Ai jaa, onko Reijo Reijo Mäellä joskus muka ollut jotain jakoa naisten silmissä ?
Ei, ei todellakaan.
Hyvä-veli-sovinistisikakerho puolustaa toinen toisiaan ? Vai miten ?
Ei korppi korppia noki. ?
Annan päätoimittajaa ei pysty ymmärtämään millään.
Sovinistisikojen kommentit oli ihan odotettuja.

Kaikki naiset eivät ole typeriä feministejä. Mielestäni ei ole keskenkasvuista avautua tunteistaan ja ihmissuhteistaan. Mies kertoi arvostavansa naisen ulkonäköä (ilmeisesti tämä on sallittua vain silloin, kun sen tekee Tomas Enbuske tms) ja kertoi, että haluaa perinteisen roolijaon mukaisen työnjaon kotona ym. ym. Hän puhui rehellisesti naisen ja miehen erilaisuudesta ja siten, että kummassakin on omat heikkoudet ja vahvuudet. Tämä on tiettyyn rajaan asti sallittua vain feministeille. Yleensä pitää sanoa, että nainen on kaikessa parempi ym.

Kyllä täsasä nyt ovat mokanneet ihan muut tahot kuin Kiesi. Koko maa tuntuu olevan ainakin siitä päätellen, kuka on äänessä, mielisairaiden ja keskenkasvuisten miesten ja naisten asuttama. Ihan äsken vielä vallitsi demokratia ja moniarvoisuus sekä keskusteltiin älykkäästi. Nyt kaikki vain pelkurimaisesti toistavat joka asiasta ideologisia iskulauseita, joiden sisältö on nolla sekä toimivat vastaavalla tavalla päättömästi.

”Reijo-mäki” identiteetti kiesien puolustajana ei olekaan siis pelkkä kustantajan luoma identiteetti vaan on oikeastikin ihan sika vai ?? Vai onko se reijo mäki jonkun lakritsan nimi vaan ?
Auttakaa, en tiedä tästä yhtään mitään,, vain ihmettelen.
Ei näitä tavallinen ihminen voi ymmärtää, siksi kysynkin vilpittömästi, miten on, mikä on ”reijo-audi-mäki-anna-lehden- päätoimittaja”-identiteetti ?
En ole katsellut paljon ”avaraa luontoa”, kertokaa mulle, kävikö näin, oppiko siat jossain osassa kirjoittamaan, olen ihan ulkona tästä…

Mitä vikaa on Reijo Mäessä? Lukemani mukaan miehellä on järki tallella.

Ei tarvitse olla mikään sovinistisika tullakseen sellaiseen johtopäätökseen että naistutkimus on huuhaata ja feministit idiootteja. Minkään ideologian ei tulisi olla arvostelun yläpuolella, ei edes feministien.

Ehkä Kiesin puheissa oli hermostuttavaa myös se, että niin monet naiset arvostavat Audimiehiä. Nyt kaikki on pilalla. Tätäkö se vain olikin? Apinaurosten uhoa, johon hienot Audinaisetkin menivät mukaan. Audikuskien ajotavathan tunnetaan: ilman vilkkua kiilaamista, aina nappi laudassa muista piittaamatta. Siihen rinnastettuna Kiesin kommentit olivat hyvin osuvia.

Joka päivä saa lukea tällaista arvostelua naisten tyhmyydestä, herkkyydestä ja kaikista huonousta puolista. Yhtenä päivänä iso herra mokaa ja tölvii naisia oikein kunnolla.

Miksei siitä saisi suuttua? Miksi tällaisen ihmisen pitäisi olla johtotehtävissä, kun hän ei ilmeisesti pärjää edes normaaleissa ihmissuhteissa? Miksi Kiesin vastustaminen synnyttää suuren naistenhaukkumisaallon? Miksi helvetissä tämä maailma on tällainen? Tulee todella paha mieli, minne tahansa blogiin, uutiseen tai foorumiin eksyy. Kiitoksia.

Näitä luetaan juuri nyt