Velkajärjestelyjä

Pakina: Jos ehdottamani velkajärjestelyt eivät onnistu, jätetään perkele lainat maksamatta, Jukka Ukkola kirjoittaa.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Koska koronakriisi uhkaa joskus loppua, huolekkaimmat huolehtijat huolehtivat jo uusia huolestuttavia huolia. Päällimmäinen niistä on velanmaksu. Presidentti Sauli Niinistö jo paljasti, että emme selviä pelkästään paperirahaa painamalla, vaikka maamme on merkittävä paperintuottaja. Velkaa tai veroja ei saa lisätä eikä menoja karsia, paitsi ehkä kansanedustajien taksikuluja ja hävittäjähankintoja.

Keskitytään siis näihin kohteisiin, joissa on edes hieman pelivaraa. Taksikuluja voidaan leikata palauttamalla kansanedustajien kimppakyydit, mutta vieläkin enemmän säästettävää voi löytyä hävittäjistä. Sotilasasiantuntijat, konsultit ja viholliset ovat sitä mieltä, että ilman hävittäjiä Suomi ei pitkälle pötki. Jos kuitenkin luovumme pitkälle pötkimisestä, ehkä säästyy sen verran, että edes riskiryhmille saadaan rokotteita sitten kun niitä tulee.

Onko pakko hankkia nimenomaan hävittäjiä? Emmehän ole aikoihin pyrkineet hävittämään ketään, edes vihollisia. Me vain puolustaudumme, sitä varten meillä on puolustusvoimatkin. Eikö siis olisi linjakasta hankkia suojeluslentokoneita, jotka ovat hävittäjiä halvempia?

Ellei tämä käy, voidaan kokeilla muodikasta kyber-, hybridi- ja trollaussodankäyntiä, siis sanalla sanottuna valehtelua. Jätetään vain kertomatta, ettei meille mitään hävittäjiä aiotakaan ostaa. Käydään muka neuvotteluja, jotka julistetaan salaisiksi, ja tarvittaessa maksetaan vähän myyjäpuolelle siitä, että tämä juovuspäissään leuhkii onnistuneilla hävittäjäkaupoilla.