Tämä pitäisi selvittää: Uskovatko kummitukset suomalaisiin?

PAKINA: Jukka Ukkola pohdiskelee, miksi kummitukset eivät viihdy tasavaltalaisessa ympäristössä.

Profiilikuva
Jenni Haukio
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Ruotsalaisessa mielipidekyselyssä on paljastunut, että joka viides ruotsalainen uskoo kummituksiin. Alan tuoreimpien uutisten mukaan jopa kuningatar Silvialle tulee Drottningholmin linnassa joskus tunne, että hän ei olekaan aivan yksin. Tuo on todella yliluonnollista, kun tiedetään, kuinka hyvin kuningas Kaarle XVI Kustaa viihtyy kotiolojen ulkopuolisissa harrastuksissaan.

Kuningatar kertoo, että linnan kummitukset ovat kauhean ystävällisiä ja jännittäviä, mutta eivät pelottavia. Säpo ei ole vielä onnistunut aukottomasti selvittämään, keitä tuollaiset kyöpelit voisivat olla, mutta selvittelyissä ollaan jo pitemmällä kuin esimerkiksi Palmen murhan tutkimuksissa.

Pääepäiltyjä ovat kuningas Kustaa III, kuningatar Ulrika Eleonoora sekä salaperäinen mopomies, joka pääsi linnasta pakoon taideaarteiden kanssa ja ajoi moponsa Mälareniin vuonna 2010.

Itse epäilen eniten tuota mopomiestä. Luultavasti hän oli itse keisari Napoleon, Bernadotte-suvun entinen työnantaja, jonka moposta Juice Leskinen kertoi paljon myöhemmin.

Olkaamme onnellisia siitä, jos edes joulupukki uskoo suomalaisiin.