Suvi Auvinen on salonkikelpoinen anarkisti, jolta toimittaja ei kysynyt yhtään kriittistä kysymystä

KOLUMNI: Hymyilevä Suvi Auvinen tavoittelee vallankumousta ja pitää poliisia vihollisena. Brändistrategia toimii erinomaisesti, kirjoittaa Pasi Kivioja.

Profiilikuva
anarkismi
Teksti
Pasi Kivioja
Pasi Kivioja on median murroksesta ja mediataloudesta väitellyt YTT, vapaa toimittaja ja viestintäyrittäjä.

Päivystäväksi anarkistiksi itsensä brändännyt Suvi Auvinen on totuttu näkemään mediassa hymyilevänä ja siististi laittautuneena helminauhat kaulassaan. Auvinen keskustelee sivistyneesti mutta hyökkää puheissaan poliisia ja hallitusta vastaan.

Auvinen pyörittää blogia Imagessa ja hänellä on ollut myös ohjelma Radio Helsingissä. Muun muassa Helsingin Sanomat, Iltalehti ja Turun ylioppilaslehti ovat tehneet hänestä isot henkilökuvat. Hän on säännöllinen vieras televisio- ja radio-ohjelmissa erityisesti Ylen kanavilla.

 

Auvinen oli istutettu 30. elokuuta Ylen A-studioon poliisitarkastajan kanssa. Aiheena oli poliisin voimankäyttö ja luvattoman rap-konsertin hajottaminen Helsingissä elokuussa. Auvinen ja osa paikalla olleista aktivisteista piti poliisin voimankäyttöä ylimitoitettuna.

”Mua on osoitettu FN 303 -aseella useammankin kerran”, Auvinen valitteli. ”Meillä on kuitenkin demokraattinen yhteiskunta, jossa on oikeus osoittaa mieltä. Yhtäkkiä sinne onkin alkanut ilmestyä raskasta aseistusta kadulle, niin kyllähän se pelottaa.”