Suomi-Venäjä-Seuran lehti trollaa

Talvitie ja Lehtomäki ovat palauttaneet seuran Kremlin käsikassaraksi, kirjoittaa Jukka Mallinen.

Profiilikuva
Heikki Talvitie
Teksti
Jukka Mallinen
Suomen Kuvalehti

Suomi-Venäjä-Seuran lehdessä Venäjän Aika 3/14 nimimerkki Vanja-setä pakinoi Ukrainan tapahtumien käsittelystä suomalaisessa sosiaalisessa mediassa otsikolla Venäjä nostattaa intohimoja. Hän arvioi, että Venäjä herättää tunteita ja sen rooli Ukrainan kriisissä on nostanut verenpainetta monessa keskustelijassa.

Osapuoliksi tässä loiskiehunnassa Vanja nostaa yhtäältä ”Putinin intohimoiset kannattajat”, joista hän mainitsee ”räväkän dosentin” Bäckmanin. Vastapuolelta ”ankaraa Venäjän ja Putinin kritiikkiä on esittänyt muun muassa kääntäjä Jukka Mallinen”.

Bäckmanin toiminnan ja taustaryhmät kansalaiset osaavat kyllä sijoittaa oikeaan yhteyteen. Ilta-Sanomatkin totesi, että Venäjän käyttää nykyisessä infosodassaan Suomea vastaan ”puhemiehiä”, vieraan valtion asiaa julkisuudessa ajavia henkilöitä, kuten Johan Bäckmania

Kohudosentin rinnastaminen minuun tuntuu propagandasodan rumalta tempulta. Olen linkannut ja kommentoinut Facebook-sivulleni uutisia ja kommentteja Venäjästä, Ukrainasta ja koko IVY-alueesta. Tunnustan, että viitekehykseni on rauha, demokratia ja yleismaailmallinen humanismi. Olen paljon velkaa venäjänmaalaisille undergroundkirjailijoille jo opiskeluajoiltani. ”Ankara kritiikkini” pyrkii nostamaan esiin objektiivisuuteen pyrkien katveessa olevia faktoja ja totuudellista ajattelua. Siksikö iso osa suomalaisia toimittajia on hankkiutunut FB-kaveruuteeni?