Skuuppi perussuomalaisten hajoamisesta oli uskomatonta - ja totta

PÄÄKIRJOITUS: SK-palkinnon saaja Lauri Nurmi teki niin kovan uutisen, ettei aluksi juuri kukaan uskonut sitä. En minäkään.

Profiilikuva
Aamulehti
Teksti
Ville Pernaa
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden päätoimittaja.

Hallituksessa suunnitelma Halla-ahon voiton varalle: soinilaiset muodostaisivat oman eduskuntaryhmän. Näin kuului Lauri Nurmen Aamulehteen ja muihin Lännen Median lehtiin kirjoittaman jutun otsikko lauantaina 3.6.2017. Julkaisupäivänä oli viikko siihen, kun perussuomalaiset äänestäisivät Jyväskylän puoluekokouksessa puheenjohtajaksi joko Sampo Terhon tai Jussi Halla-ahon.

Viikkoa myöhemmin Halla-aho valittiin selvin numeroin puheenjohtajaksi. Kaksi päivää sen jälkeen hallituskumppanit keskusta ja kokoomus ilmoittivat, etteivät ole samassa hallituksessa Halla-ahon perussuomalaisten kanssa.

 

Kymmenen päivää Nurmen jutun jälkeen perussuomalaiset hajosi kahtia, ja hallitus jatkoi soinilaisten loikkareiden turvin entisellä kokoonpanollaan. Juttu piti paikkansa, vaikka Timo Soini kiisti sen kovin sanoin eikä juuri kukaan uskonut ilmestymishetkellä siinä esitetyn toteutuvan. En minäkään.

Vuoden kovin uutinen toi Lauri Nurmelle vuonna 1975 perustetun Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon, alan suurimman ja vanhimman.