SK:n lukijoilta: Kekkosen hevoset

Kekkonen sai Neuvostoliitolta myös hevosia.

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Lukijoilta

Kekkonen sai hevosiakin

”Sinisilmäinen kissa Moskovasta” -jutussa (SK 20/2022) kerrotaan, että presidentti Urho Kekkonen sai Neuvostoliitolta jääkarhun ja kaksi koiraa. Mutta sai hän hevosiakin. Muistan nämä suunnattomat mediatapahtumat lapsuudestani, kun Kaunotar ja Suosikki saapuivat, kun niiden varsat saivat nimet Katja ja Tamara, ja kun joukon jatkoksi tuli vielä ori Lento. 

Anna-Liisa Ijäs

Pakkausmerkinnöistä on apua

”Kaikki tahtoo laihtua” -jutussa (SK 18/2022) valtaosan palstatilasta saivat henkilöt, jotka eivät ole perehtyneet lihavuuden hoitoon liittyvään tutkimustietoon.

Terveydenhuollossa lihavuuden hoito ei ole ”kaloreiden latelemista”. Potilaiden ohjaus on kokonaisvaltaista ja perustuu tutkimustietoon.

Monissa maissa ruokapakkauksissa on merkintöjä, jotka kertovat tuotteen terveellisyydestä tai epäterveellisyydestä. Haastateltavat suhtautuivat niihin torjuvasti. Haluavatko he, ettei ruokakaupan asiakkaille saa jakaa tietoa elintarvikkeiden terveellisyydestä?

Toisin kuin haastateltavat väittävät, ruokapakkausten etuosan merkintöjen vaikutuksia on tutkittu paljon. Tulosten mukaan ne auttavat löytämään terveellisempiä tuotteita. 

Pertti Mustajoki