SK:n lukijoilta: Ylen asiallisia verkkouutisia ei saa pilata – Kaupallinen media saa vapaasti kohottaa omaa tasoaan

Yle-veron vastineeksi on saatava myös verkossa asiallista uutistarjontaa, kirjoittaa Simo Hassi.

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Suomen Kuvalehti
Suomen Kuvalehti

Ylen verkkouutisia ei saa pilata

Suoraan sanoen -palstalla (SK 27/2020) käsiteltiin esitystä, jonka mukaan Yle ei saisi tehdä tekstimuotoisia juttuja verkkoon ilman yhteyttä ääni- ja kuvasisältöön. Artikkelissa kysyttiin Medialiiton hallituksen puheenjohtajana toimivalta Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorvelta, miten Ylen verkkojuttujen väheneminen näkyisi esimerkiksi Jyväskylässä. Kangaskorpi taisi joutua ”vieläkö pieksätte vaimoanne” -tyyppiseen ansaan vastatessaan faktana esitettyyn olettamukseen, että se lisäisi kaupallisen median haluttavuutta ja tarpeellisuutta.

Pitäisikö Ylen heikentää verkkouutisten tarjontansa kaupallisten kanavien tasolle, jotta ne menestyisivät kilpailussa? Kaupallisella medialla on täysi vapaus kohottaa oma tasonsa kilpailukykyiseksi. Kaupallisen kilpailun turvaaminen on hyvä asia, mutta ei sen takia pidä tyhmyyksiä tehdä, kuten esimerkiksi taksilakia uudistettaessa tehtiin.

Pidän siitä, että Ylen verkkouutiset ovat asiallisia, hyvin toimitettuja ja havaintojeni mukaan luotettavia.

Vilkaisu kaupallisten kanavien mobiiliin uutistarjontaan tuo usein nähtäväksi sensaatiomaisia otsikoita kuten kohumissien ja formulatähtien edesottamuksia. Yle-veron vastineeksi veronmaksajilla on oikeus jatkossakin saada myös verkossa asiallista ja luotettavaa uutistarjontaa, johon ei sotketa viihdettä.  Viihdettä on muutenkin riittävästi.

Simo Hassi

Espoo