SK:n lukijoilta: Suomi on oikeassa lomarytmissä

"Jos suomalaisetkin alkaisivat lomailla elokuussa, he tunkisivat itsensä Euroopan lomakohteisiin niiden pahimman ruuhkan aikaan."

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Suomen Kuvalehti
Suomen Kuvalehti

Suomi on oikeassa lomarytmissä

Timo Uotila kirjoitti edellisessä numerossa (SK 31/2019), että Suomi lomailee väärään aikaan. Suomessa yleisin lomakuukausi on heinäkuu, muualla Euroopassa elokuu. Tämä aiheuttaa Uotilan mukaan merkittävien turismitulojen menetyksen.

On varmasti totta, että nykyinen lomarytmi aiheuttaa tulonmenetyksiä matkailualalle. Sen sijaan se tarjoaa suuria etuja kaikille niille suomalaisille, jotka lomailevat heinäkuussa.

Jos suomalaisetkin alkaisivat lomailla elokuussa, he tunkisivat itsensä Euroopan lomakohteisiin niiden pahimman ruuhkan aikaan. Nyt sen sijaan voimme vierailla eri puolilla Eurooppaa siinä vaiheessa, kun tungosta ei vielä ole. Miellyttävämpää, helpompaa ja usein myös edullisempaa. Hotelleissa, liikennevälineissä, ruokapaikoissa, nähtävyyksissä on tilaa. Varsin pian elokuu ruuhkautuisi myös kotimaisissa kohteissa, jos sekä suomalaiset että ulkomaiset matkailijat kansoittaisivat niitä samaan aikaan. Nyt sen sijaan voidaan ensin palvella heinäkuussa suomalaiset ja keskittyä sen jälkeen palvelemaan elokuussa ulkomaalaisia.

Tämän kesän kohdalla myös säät tuntuvat suosineen heinäkuussa lomailua. Eipä taideta elokuussa hienoista lomailmoista päästä nauttimaan.