SK:n lukijoilta: Kokoomuksen ei talouden takia kannata lähennellä perussuomalaisia

"Monikulttuurisuuden torjumisella torjutaan myös korkeasti koulutetun ulkomaisen työvoiman maahantuloa."

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Suomen Kuvalehti
Suomen Kuvalehti

Kokoomuksen ei kannata lähennellä perussuomalaisia

”Alas jalustalta” -jutun (SK 20/2019) mukaan 60 prosenttia kokoomuksen puolue-eliitistä pitää yhteistyötä perussuomalaisten kanssa mahdollisena. Näissä piireissä talouden edistäminen tarkoittaa suppeasti verojen alentamista, säännöstelyn purkamista ja järjestösopimisen murentamista.

Peter Ingman puolestaan ottaisi perussuomalaiset hallitukseen pehmentymään (”Jäätelön jälkeen”, SK 20/2019). Puolueen hajottua vuoden 2017 puoluekokouksen jälkeen ei ole mitään syytä olettaa, että hallitusvastuu pehmentäisi perussuomalaisten linjaa. Kova linja tuo paremman kannatuksen.

Perussuomalaiset ovat syventämässä yhteistyötä Euroopan muiden oikeistopopulististen puolueiden kanssa. Puolan ja Unkarin tällaiset hallitusvastuuta kantavat puolueet romuttavat oikeusvaltion periaatteita, ja Itävallan vapauspuolueen johto olisi ollut valmis korruptioon venäläisen oligarkin kanssa. Perussuomalaisten ollessa hallituksessa yhteistyö tällaisten ryhmien kanssa heikentäisi Suomen uskottavuutta turvallisena sijoituskohteena ja luotettavana yhteiskumppanina turvallisuuspolitiikan osalta. Monikulttuurisuuden torjumisella torjutaan myös korkeasti koulutetun ulkomaisen työvoiman maahantuloa.

Risto Lilja

Vantaa

 

Oikaisu

Tuomari Nurmio ei kuullut Oi mutsi mutsi -kappaleen sanoja kuvataiteilija Ola Fogelbergilta, niin kuin ”Mutsi, mutsi, mitä sjungasit” -jutussa (SK 20/2019) arveltiin, vaan rocklaulaja Kaj Fogelholmilta. Molempien taiteilijanimi oli Fogeli.

Toimitus