SK:n lukijoilta: Koirat uudelleen verolle – Suomalaiset eivät vastaa tiedusteluihin

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Suomen Kuvalehti
Suomen Kuvalehti

Koirat uudelleen verolle

”Seppo on eläin” -jutussa (SK 23/2018) kerrottiin, että Suomessa on yli 700 000 koiraa. Mihin tuollaista koiramäärää tarvitaan?

Suomessa on nyt todellakin koiravillitys. Virtasilla on koira, niin meidän täytyy hankkia ainakin kaksi koiraa. Näkee paljon nuoria pareja, jotka taluttaavat koiraa, muttei ole lapsia vierellä kävelemässä eikä rattaissa.

Useilla paikkakunnilla oli ennen koiravero, mutta se poistettiin. Sadan euron koiraverolla saataisiin 50–70 miljoonaa euroa. Oikein hyvä rahasumma vanhusten ja vammaisten hoitoon.

Martti Ruuskanen

Lahti

 

Suomalaiset eivät vastaa tiedusteluihin

Lari Kotilaisen kolumni ”Kiittämättömät” (SK 23/2018) käsitteli eri maiden kohteliaisuutta. Käytän tilaisuutta hyväkseni ja puhun asiasta, jota pidän todella epäkohteliaana.

Suomalaiset ovat huonoja tiedusteluihin vastaajia. Kun tulin Saksaan ja minulle valitettiin siitä, puolustin vielä kiivaasti maanmiehiäni. En enää.

Olen itsekin saanut kokea, että hyvin helposti joko sähköpostitse tai kirjeessä esitetty kysymys jää vastausta vaille. Yksi müncheniläinen liikenainen käytti siitä ilmaisua ”suomalaisten tavaramerkki”. Kysymyksen esittäjä jää aprikoimaan, menikö viesti edes perille.

Eikö olisi kohteliaampaa vaikka vastata, että ”emme vastaa tällaisiin kysymyksiin” kuin täysin vaieta?

Helena Schermutzki

München