SK:n lukijoilta: Jehovan todistajat sanoutuvat irti kunniaväkivallasta

Jehovan todistajat sanoutuvat irti kunniaväkivallasta.

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Suomen Kuvalehti
Suomen Kuvalehti

Jehovan todistajat vastaavat

Suomen Kuvalehdessä 34/2021 julkaistussa artikkelissa ”Häpeän äärellä” esitettiin, että Jehovan todistajien keskuudessa esiintyisi ns. kunniaväkivaltaa. Jehovan todistajat sanoutuvat irti väkivallasta kaikissa sen muodoissa. Meidät tunnetaan rauhaa rakastavina ihmisinä, emmekä esimerkiksi osallistu sotimiseen missään osissa maailmaa. Tässä meitä ohjaa Raamatun lähimmäisen rakastamisen periaate.

Tiedossamme ei ole yhtäkään Jehovan todistajaa, joka olisi koskaan tuomittu kunniaväkivallasta.

Liittyen tapauksiin, joissa joku jouduttaisiin erottamaan tai eroai- si Jehovan todistajista, Kanadan korkein oikeus teki 31.5.2018 yksimielisen ratkaisun. Sen mukaan uskonnolliset ”ryhmät ovat vapaita päättämään jäsenyydestään ja säännöistään”, ja Jehovan todistajien tapa käsitellä tällaisia asioita ”ei ole vihamielinen, vaan tähtää seurakunnanjäsenen auttamiseen takaisin seurakuntaan”. Samanlaisiin ratkaisuihin ovat päätyneet korkeimmat oikeudet ainakin kahdeksassa muussa maassa, joista monet ovat Euroopassa.

Jehovan todistajat pyrkivät kaikessa noudattamaan Raamatun korkeita periaatteita, kuten lähimmäisenrakkautta. Niihin ei mitenkään sovi edes ajatus kunniaväkivallasta. Pyrimme olemaan positiivinen voima suomalaisessa yhteiskunnassa.

Jukka Palonen

Tiedottaja, Jehovan todistajat