Sipilän hallitus aikoo antaa STT:lle 1,5 miljoonan euron tuen – ja se on karhunpalvelus koko alalle!

Kommentti: Kaupallisen median omistamaa Suomen Tietotoimistoa rahoitetaan veronmaksajien rahoilla, vaikka yhtiön rahoituksen pitäisi olla yhtiön omistajien vastuulla.

Profiilikuva
Anne Berner
Teksti
Mikko Niemelä
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Yritystukia. Niitähän tässä maassa riittää.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus ehdotti 29. toukokuuta Suomen Tietotoimistolle (STT) kertaluontoista 1,5 miljoonan euron yritystukea. Perustelu oli uutistoimintojen turvaaminen ”murrosvaiheessa”.

Eräänlainen ”murrosvaihe” koettiin myös Kalevan toimituksessa, kun yhtiö ilmoitti 30. toukokuuta vähentävänsä yt-neuvottelujen lopputuloksena 11 henkilötyövuotta. Yt-neuvottelut tuovat Kalevalle 1,5 miljoonan euron säästöt.

Mikä erottaa osakeyhtiö STT:n 1,5 miljoonan euron yritystukea ja osakeyhtiö Kalevan 1,5 miljoonan euron säästöjä? Millä poliittisella perusteella yhdelle tietylle kaupalliselle mediatoimijalle, jonka suurimmat omistajat ovat pörssiyhtiöt Sanoma ja Alma Media, myönnetään miljoonatuki?

Aiemmin Sipilän hallitus on jakanut miljoonatukia MTV:lle. Yhtiön omistaa suuri ruotsalainen kustantaja Bonnier. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) mukaan STT:lle annetaan mahdollisuus uusiutumiseen ja samalla voidaan tukea laajemmin suomalaista mediakenttää. STT:n lyhyitä ja pidempiä uutisia käytetään laajasti kaupallisen median sanomalehdistössä ja radiouutisissa.