Alku aina hankalaa

Rinteen hallitukselle kasautui vaikeuksia nettipasianssissa, taksien tilailussa ja naistenvessassa.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Antti Rinteen hallitus on istunut vasta runsaat kolme kuukautta, mutta jo nyt sen eteen on alkanut kasautua arvaamattomia vaikeuksia. Niitä ilmaantui myös viime viikon budjettiriihessä. Vaikka 57,6 miljardia euroa saatiin jaetuksi käden käänteessä, pääministeri joutui tunnustamaan, että budjettiesityksen kopioinnissa kului enemmän aikaa kuin päätöksenteossa.

Tuosta ehkä selvitään sijoittamalla muutamia miljardeja euroja nykyistä nopeampiin kopiokoneisiin, mutta valitettavasti se ei vielä riitä. Neuvotteluista kantautuneiden sisäpiiritietojen mukaan kopiointi ei ollut ainoa ongelma vaan ainoastaan jäävuoren huippu.

Esimerkiksi Säätytalon tietoliikenne kuuluu pätkineen niin pahasti, että nettipasianssin pelaaminen oli välillä toivottoman nihkeää. Kun laajakaistat lopulta saatiin kuntoon, kaikille älykännyköille ei riittänytkään valtioneuvoston latauslaitteita, vaan osa ministereistä joutui käyttämään omiaan.

Myös taksien tilailussa oli suuria vaikeuksia. Erääseen autoon jouduttiin sijoittamaan peräti kolme ministeriä, vieläpä eri puolueista! Tähän vitsaukseen tosin suhtauduttiin lupsakasti, koska hallituksen sisällä on äärimmäisen hyvä tekemisen meininki ja vika oli edellisen hallituksen surkeassa taksilaissa.