Toivonkipinä

Tieto Anastasia Kvitkon luomuudesta voi olla niinku strateginen totuus, Jukka Ukkola kirjoittaa.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Viime aikojen isot uutiset ovat olleet niin isoja, surkeita, pitkiä ja moneen kertaan kaluttuja, että suurin osa ihmisistä lienee niihin kyllästynyt tai kauhistunut ja haluaisi välillä kuulla jotain muutakin, vaikkapa analyysejä joistakin pienemmistä mutta iloisista uutisista.

Saamanne pitää, sillä onneksi pieniä ja iloisia uutisiakin vielä julkaistaan. Ottakaamme esimerkiksi Hymy-lehden verkkosivuston taannoinen otsikko: ”Venäläismalli on niin seksikäs, että on aivan oikein, että hän muutti Yhdysvaltoihin. Katso kuvat!

Uutisena tuo on kenties pienehkö, mutta nykyisessä tilanteessa se on toivonkipinä, sillä se on omiaan asettamaan maailmanpoliittiset tapahtumat tavallisen lukijan ymmärtämiin mittasuhteisiin, jotka silmämäärin ovat noin 120–80–120.

Samalla uutinen kiihottaa lisätiedon tarpeeseen ja avaa mahdollisuuden spekulaatioihin sekä kenties muutamaan asiantuntijahaastatteluun, sikäli kuin yhtään päivystävää asiantuntijaa on vapaalla jalalla korona- ja Ukraina-studioista. Heitä odoteltaessa on tyydyttävä omatoimiseen kommentointiin. Jutusta paljastuu yllättäen, että kyseessä oleva venäläismalli – nimeltään Anastasia Kvitko – on paitsi ”ilo silmälle ja huikea näky”, myös täysin luomu. Tuossa jo niinku täyttyy moninkertaisesti niinku iloisuuden vaatimus.