Ultimaatumi

Ellei näin käy ihan kohta, pysäytämme liikenteen Helsingin kaduilla, Jukka Ukkola kirjoittaa.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Tämä on ultimaatumi eli uhkavaatimus meiltä teille, joita asia koskee. Tällainen peli ei enää vetele, sillä nyt on lähdettävä siitä, että tähän on tultu! Jonkun pitäisi joskus jotain, mutta kun ei kukaan koskaan mitään, senkun kaikki aina vaan. Nyt on jotain pakko tapahtua, sillä semmoista tässä tarvitaan, muuten ei tule mistään mitään.

Ellei näin käy ihan kohta, me pysäytämme liikenteen Helsingin kaduilla lopullisesti, ja silloinhan ei kyllä mitään tapahdu. Sitäkö tässä halutaan!? Me kysymme vain, onko tällainen tarkoitus. Todellakinko? Oletteko oikeasti sitä mieltä, vai oletteko mitään mieltä, ja miksi ei mitään, jos sitäkään? Hä?

Aivan liian pitkään kestäneen kokonaisvaltaisen jahkailuhakuisuuden seurannaiset niinku näkyvät toimintaympäristössämme strategioiden ja visioiden fokusoimattomana resursoinnin vaillinkina, mikä ei voi olla pitkässä juoksussa kestävän kehityksen eikä aluehallintomallien niinku optimoitu tahtotila.

Me emme ole yksin. Samoin eli oikein ajattelevia trendikkäitä ihmisiä on Kanadassa ja Seinäjoella ja vaikka missä. Sielläkin me vaadimme muutosta, sillä ilman muutosta asiat pysyvät entisellään, jolloin ne eivät muutu, vaan jähmettyvät staattiseen tilaan, jossa tarpeellista muutosta ei tapahdu, koska mikään ei liiku, vaan seisoo vain muuttumattomana. Sellaista näköalattomuutta ei saa eikä voi hyväksyä.