Uusi Nokia

Tuotantoprosessi onnistuu perskoulupohjalta keneltä tahansa, Jukka Ukkola kirjoittaa.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Jos joku on näinä päivinä sitä mieltä, että maailmanmeno on ihan paskaa, hän on optimisti. Helsingin Sanomissa nimittäin kerrottiin, että ulosteesta povataan uutta ihmelääkettä, joka saattaa parantaa melkein kaikki taudit masennuksesta ylipainoon. Jotkut kuulemma harrastavat kakanvaihtoa kotioloissa, ja toisaalta ennustetaan, että siitä saattaa tulla miljardibisnes.

Lopetin tuon uutisen lukemisen siihen, koska kokemuksesta tiedän, että mitä pitemmälle hyviä uutisia lukee, sitä varmemmin ne vesittyvät ja luultavasti ennen päättymistään muuttuvat huonoiksi uutisiksi. Sen sijaan omin päin ajatellen juttu kuin juttu pysyy myönteisenä ja voi jopa parantua. Siispä innovoikaamme, millaisia näkymiä kakkaklusteri tarjoaa.

Raaka-ainetta on saatavissa kaikkialla ja myös loppukäyttäjät ovat käden ulottuvilla, joten kuljetuskustannukset jäävät olemattomiksi. Se on ensiarvoisen tärkeää aikana, jolloin bensiinin hinta huitelee taivaissa ja dieselin lisäaine urea meinaa loppua kokonaan.

Yhtä huikea visio on se, että ulosteknologian avulla pystytään hidastamaan ilmastonmuutosta, koska kysynnän lisääntyessä kiinteän aineksen kiertoaika ekosysteemissä lyhenee, jolloin ilmastoa lämmittäviä metaanikaasuja ei ehdi syntyä yhtä paljon kuin hitaassa kierrossa. Suomeksi sanottuna piereskely vähenee.