Puuttuva rengas

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Helsingin Sanomat julkaisi laajan ja mielenkiintoisen jutun neandertalinihmisistä sekä pikatestin, jolla voi mitata, kuinka paljon lukijassa itsessään on jäljellä neandertalilaisia ominaisuuksia.

Pakkohan tuollainen testi oli tehdä oman paikan löytämiseksi luomakunnan historiassa. Valitettavasti testin tulos osoitti, että meikäläinen ei ole vieläkään täysimittainen Homo sapiens, vaan sisältää edelleen pisaran neandertalinihmistä, luultavasti takaraivossa, eturauhasessa tai välilevyssä.

Mutta ehkä tuo ei sittenkään ole valitettavaa. Jutussa nimittäin kerrottiin, että neandertalilaiset eivät olleet lainkaan niin alkukantaisia tolloja kuin on luultu, vaan vetivät vertoja nykyihmisille monella tavalla.

Heillä oli jopa suuremmat aivot kuin meillä, ja jos silloin olisi ollut saatavilla koulutusta ja sähkötöpseleitä, heistä moni olisi kenties ollut merkonomi tai tubettaja. He olivat sosiaalisesti niin lahjakkaita, että viettivät nykyihmisten kanssa kiihkeää sukupuolielämää, jonka tuloksena sikisi sikiöitä.