Täyteen rokotetut

Täysinrokotushattua pidettäisiin juhlapäivänä ja heinäpellolla, kirjoittaa Jukka Ukkola.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Lehdestä sattui silmiin otsikko ”Täysin rokotetuille voi aueta ovi paratiisiin – tällaista siellä on”. Tällä kerralla ei niinkään kiinnostanut se, millaista siellä paratiisissa on, koska sen ovat kertoneet jo Raamattu ja Rauli Badding Somerjoki: enimmäkseen nakumeininkiä luonnon helmassa ilman turvaväliä.

Ei, tuon otsikon mielenkiintoisin ja ajankohtaisin ilmaisu on ”täysin rokotettu”. Sellaista titteliä en ole ennen kuullut, mutta se tuntuu hienolta. Se kuulostaa melkein samanlaiselta kuin täysivaltainen, täysinoppinut, täysipäinen ja täysi-ikäinen, ehkä myös rippikoulun käynyt, ylioppilas tai diplomi-insinööri.

Noin nimetyt ovat parempia ihmisiä kuin vajaavaltaiset, aloittelijat, sekopäiset, alaikäiset, ruunankummit, abit ja teekkarit. Aivan samalla tavalla täysin rokotettu on päässyt elämässään edemmäs kuin osarokotettu tai puolipiikitetty, puhumattakaan rokottamattomasta.

Täyteen rokotettu ihminen voi elää onnellisena, terveenä ja ylpeänä elämänsä loppuun saakka – minne saattaa olla hyvinkin kauan aikaa juuri siksi, että hänet on täyteen rokotettu. Sitä paitsi, kuten jo alun otsikossa mainittiin, hänelle voi hyvinkin aueta ovi sinne paratiisiin sitten aikanaan.