Pelko pois!

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Hyvät herrat, veljet, enot, apet, vävyt, langot ja setämiehet! Jätkät, äijät, sällit, tyypit, juipit, pojat ja nulikat!

Meidät on paljastettu! Presidentti Tarja Halonen on vuotanut The New York Timesille, että suomalaiset miehet pelkäävät nuorten naisten hallitusta. Jos Halonen olisi vielä virassa, valtiosalaisuuden paljastaminen veisi hänet valtakunnanoikeuteen, mutta nyt eläkeläisenä hän saattaa päästä kuin koira veräjästä.

Siis mikä vimma kenelläkään on mennä tilittämään tuollaista juttua ulkomaille, missä meitä suomalaisia pidetään suoranaisina tasa-arvon esitaistelijoina ja Naton uusina urhokkaina jäseninä? Totta kai me itse tiedämme, että tasa-arvomaineemme perustuu syvälle juurtuneeseen rouvanpelkoon, mutta mitä se muille kuuluu? Samaan tapaan maineemme rauhaa rakastavana kansakuntana perustuu vieraskoreuteen ja alemmuuskompleksiin: ”Mitähän ne meistä ajattelevat?”

Rehellisinäkin meitä pidetään, koska taidamme olla vähän yksinkertaisia. Ja maailman onnellisin kansa ollaan siksi, että tilastoissa lienee joitain virheitä. Mutta kuten sanottu, näistä maineista kannattaa nauttia kaikessa hiljaisuudessa eikä paljastaa todellisia taustoja.