Sukulukuja

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Keskustelu sukupuolten olemuksesta ja lukumäärästä jatkuu niin kiivaana kuin ei maail­massa muita asioita olisikaan. Erityisen innokkaasti sukupuoliasioita korostavat ne, joiden mielestä on kamalaa, että vielä 2020-luvulla korostetaan sukupuoliasioita.

Eduskuntakin riitelee seksistä, vaikka sillä olisi parempiakin riidanaiheita. Tekeillä olevasta translain uudistuksesta on kyselty lausuntoja jopa sellaisilta tahoilta, jotka ovat asiasta väärää mieltä.

Sivusta seuraajan on vaikea pysyä kärryillä siitä, missä mennään, kun enää ei riitä lähimmäisten luokittelu naisiksi ja miehiksi, vaan ties kuinka moneen ryhmään: androgyyneiksi, sukupuolineutraaleiksi, intersukupuolisiksi, transihmisiksi, cisnormisiksi, detransiiteiksi, interfoobikoiksi, dysfoorikoiksi ja mitä niitä onkaan. Se, joka ei termejä hallitse, suututtaa aina jonkin ryhmän ja saa osakseen satikutia, huutia ja tupenrapinaa.

Tunnepitoiseen keskusteluun tulisi ehkä selvyyttä, jos avuksi otettaisiin matematiikka. Se soveltuu jo alan perussanaan, sukupuoli eli suku½. Kun puhutaan puolista, silloin on itsestään selvää, että puolikkaita on kaksi: ½ + ½ = 1.