Keimailematta

Olipa kerran Sanna Marinon tasavalta, jossa Hallitus ihastui Otto Lainaan, Jukka Ukkola kirjoittaa.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Keskusta ei aio olla mukana hallituksessa, jossa keimaillaan talousryhdin hylkäämisen kanssa, sanoi keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko hieman salaperäisesti.

Siis miten sen talousryhdin hylkäämisen kanssa oikein keimaillaan? Se kuulostaa lähes perverssiltä, mutta onko se sitä? Päättelyssä auttaa ehkä käytännön esimerkki, jota ei tietysti voida ottaa Suomesta, sillä täällähän ei ole keimailtu ainakaan vielä, koska keskusta on edelleen hallituksessa.

Kerromme siis esimerkkimme kuvitteellisesta, pienestä Sanna Marinon tasavallasta, joka sijaitsee jossakin Kekkoslovakian ja Sauli-Arabian naapurustossa.

Siellä tapahtui melkoverrattain äskentaannoin sellainen uskomaton juttu, että sikäläinen Hallitus ja sikäläinen Talousryhti sattuivat eräänä syksyisenä iltana samoihin bileisiin sikäläiseen Kehysriiheen. Vietettiin siinä iloista elämää pitkälle aamuyöhön saakka, heitettiin maskit roskiin, pantiin velalla koreasti, käytiin vähän saunomassa ja silleen. Jossain vaiheessa Kehysriihi alkoi tuntua ahtaalta ja tunkkaiselta, joten päätettiin porukalla lähteä jatkoille jonnekin ökympään paikkaan.