Edelläkävijä

Olen tunnin edellä teitä kaikkia muita, koska jäin kesäaikaan, Jukka Ukkola kirjoittaa.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Viime sunnuntaiaamuna kello 04.00 aloitin henkilökohtaisen elokapinan. En siirtänyt kellojeni viisareita kesään päin, vaikka kaikki muut siirsivät ja EU käskee tehdä niin vielä monena vuonna. Minä poika jäin kesäaikaan, en perkele luovuttanut siitä sekuntiakaan. Se merkitsee, että olen nyt tunnin edellä teitä kaikkia muita. Nytkin, tätä kirjoitettaessa, radiosta tulee kello yhdentoista aikamerkki, mutta meikäläisen taskunauris näyttää jo täyttä kahtatoista!

Tällaisessa edelläkävijän asemassa täytyy tietysti olla kaiken aikaa valppaana, kuten ainakin tiedustelijan, mutta olen varma, että tästä kansalaistottelemattomuudesta koituu myös monia hyötyjä.

Vielä nyt on liian aikaista kertoa niistä tarkemmin kokemusperäisesti, mutta teoreettisesti niitä voi tutkia katsomalla, mitä olisi tapahtunut viime viikolla, jos olisin jo silloin ollut tunnin edellä aikaani.

Näin lehtimiehenä, ankaran uutiskilpailun keskellä, tulevat ensimmäisinä mieleen ne kaikki skuupit eli uutisvoitot, jotka olisin voinut saavuttaa. Olisin hyvinkin saattanut paljastaa tuntia ennen Stara.fi-sivustoa, että radiotähti Jenni Alexandrova on nähty uimapuvussa Las Palmasissa! Ja olisipa ollut komeaa, jos Seiska.fi olisi joutunut kohu-uutisensa lopussa myöntämään, että laulaja-sometähti Tuulin ajelemattomista kainalokarvoista kertoi ensimmäisenä Jukka Ukkola. Tai Suomen Kuvalehti!