Boomerania

Onneksi boomerit olivat maailman onnellisin kansa, Jukka Ukkola kirjoittaa.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Olipa kerran kaukana pohjoisessa syrjäinen mutta mukava Boomeranian tasavalta, jossa asui pieni mutta sisukas kansa, boomerit.

Valitettavasti tuohon lupsakkaan valtakuntaan osui toinen toistaan surkeampia hallitsijoita, joiden intohimona oli kiusata ja kurjistaa alamaisiaan, erityisesti huono-osaisimpia.

Koska Boomerania sijaitsi kaukana pohjoisessa, sinne saapui joka syksy kylmyys, koleus, holotna, räntäsade, sohjo, pimeys ja lopulta talvi, joka yllätti autoilijat. Ulkomailta kantautui huhuja, että tulevaisuudessa olisi tarjolla lämpimämpää säätä, mutta halusivatko Boomeranian hallitsijat suoda sitä alamaisilleen? Hui hai, päinvastoin! He pysäyttivät lämpöaallon maan rajoille ja säätivät vielä maastamuuttoveron jarruttamaan boomereiden etsiytymistä lämpimämmille seuduille. Suoranaisen kidutuksen asteelle viluttaminen yltyi, kun yksi vallanpitäjistä määräsi sadistisesti: ”Laittakaa jäitä hattuun, boomerit!”

Tottelemaan tottuneet alamaiset tekivät työtä käskettyä ja kuuliaisimmat laittoivat jääpaloja hatun lisäksi kalsareihin. Totta kai sellaisen boomin seurauksena sairaalat täyttyivät palelupotilaista ja väkiluvun kasvu tyrehtyi. Eikä hirmuhallinto siihen loppunut. Leipäjonot olivat kasvaneet nälän ja turvavälien takia kilometrien mittaisiksi, mutta arvatkaapa, tarjottiinko kansalle lisää syötävää? Hui hai, päinvastoin! Leipäpusseihin painatettiin niin kauhistuttavien örkkien kuvia, ettei moni enää tohtinut leipään koskeakaan, vaikka olisi saanut.