KiVa Venäjä

Vladimir Suurehkon varotoimet ovat rinnastettavissa koulukiusaamisen vastaiseen kampanjaan, Jukka Ukkola kirjoittaa.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Venäjän presidentti, media, urheilijat ja muutkin ovat närkästyneet, lähes pöyristyneet siitä, miten läntinen propaganda ja ulkomaiset agentit suhtautuvat Venäjän denatsifikaatio-operaatioon, jolla pyritään saamaan vihdoinkin rauha Ukrainaan ja saattamaan loppuun se demilitarisointiprosessi, josta Venäjä on turhaan yrittänyt neuvotella 30 vuotta.

Presidentti Vladimir Suurehko totesi lehdistötilaisuudessaan, että lännestä ja erityisesti Natolta on kuultu aggressiivisia lausuntoja Venäjää kohtaan. Kieltämättä näin on päässyt tapahtumaan. Tunnekuohuissa lännessä on tosiaan syyllistytty lausuntoihin, jotka muistuttavat suorastaan kiusaamista.

Ei siis ihme, jos Venäjäkin ihan vain itsepuolustuksekseen joutuu asettamaan ydinasejoukkonsa valmiustilaan sekä pommittamaan ukrainalaisia ydinvoimaloita ja asumuksia. Nämä varotoimet lienevät rinnastettavissa Suomenkin kouluista tuttuun koulukiusaamisen vastaiseen KiVa koulu -kampanjaan: KiVa Venäjä.

Myös urheilussa läntinen häirintä on äitynyt pahanpäiväiseksi. Venäläisten urheilijain ei ole annettu osallistua kansainvälisiin kisoihin enää edes peitenimellä. Ei, Holmenkollenin hiihtokisoistakin heidät häädettiin kotimaahansa, missä mestarihiihtäjä Aleksandr Bolšunov järkyttyneenä tilitti: ”Siellä ei ole turvallista. Meidän huoltorekkamme tahrittiin maaliin. Norjalaisten käytös on todella alhaista.”