Tiu presidenttejä

Presidentin tehtävien jakaminen toisi vaihtelua kättelyseremoniaan ja osa presidenteistä voisi asuakin nyt vajaakäyttöisessä Linnassa", kirjoittaa Jukka Ukkola.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Suomelle pitäisi valita uusi presidentti hetikohta kolmen vuoden päästä, mutta valitettavasti yhtään kelvollista ehdokasta ei ole näköpiirissä. Tämä nykyinen, istuva, tietysti voisi istua edelleen, mutta se ei onnistu, koska hän ei ole Putin. Eikä edes Kekkonen.

Tilanteen karmeuden paljasti Ylen gallup, jossa kysyttiin, kenet äänestäjät haluavat presidentikseen. Ylivoimaisesti suosituimmaksi osoittautui taas kerran ehdokas nimeltä Eiosa Asanoa, joka kuitenkin tosipaikassa häviää aina jopa Kirkko Veneelle, Virhe Marginaalille ja Aku Ankalle.

Kaikki muut jäivät aivan onnettomiin kannatuslukuihin, suosituinkin vain 16 prosenttiin. Se merkitsee sitä, että valitaanpa heistä kuka tahansa, vähintään viisi kuudesta suomalaisesta on sitä mieltä, että väärin valittu.

Kymmenen suosituinta eivät yhteensäkään päässeet edes lähelle sitä ääniosuutta, 62,6 prosenttia, jolla Sauli Niinistö valittiin nykyiselle kaudelleen. Jotta maailman onnellisin kansa saisi tulevaisuudessakin nauttia yhtä suositusta vallanpidosta, tarvitsisimme nykyisillä kannatusluvuilla parikymmentä uutta presidenttiä.