Alenteri

Tasainen myynti koko vuodeksi saadaan aikaan julistamalla kampanjoita parin viikon välein, kirjoittaa Jukka Ukkola.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Viime viikolla, 11.11., vietettiin sinkkujen päivää, koska päivämäärän kaikki luvut ovat ykkösiä. Se on mainio syy myydä tavaraa hinnoilla, joita sanotaan alennuksiksi.

Ensi viikolla, 27.11., on jälleen alennusmyyntipäivä, Black Friday eli musta perjantai, jonka nimi kuulemma liittyy siihen, että monen firman liiketoiminta on alkuvuoden punaisella ja vasta marraskuun lopulla nousee voitolliseksi, mustalle.

Jouluun on vielä kuukausi, joten muutama lisäalennuspäivä tähän väliin mahtuisi. Itsenäisyyspäiväksi sellaista ei kannata sijoittaa, koska ihmiset jököttävät kotonaan katsomassa Linnan juhlia riippumatta siitä, järjestetäänkö niitä vai ei.

Onneksi kalentereissa on valmiina merkkipäiviä joka lähtöön. Ne vain ovat jääneet pienten piirien juhliksi, koska niihin ei ole hoksattu yhdistää alennuksia. Esimerkiksi 4.12. on Santa’s List Day eli joulupukin listapäivä, jolloin on tarkoitus listata lasten kiltteyttä ja lahjatoiveita. On suoranainen ihme, ettei tuolle päivälle ole sijoitettu joululahja-alea.