Nepotismi on pop – Kukapa meistä ei lastensa etua ajattelisi!

KOLUMNI: Donald Trump on tehnyt rehellisestä valehtelusta ja lähipiirin suosimisesta salonkikelpoista, kirjoittaa Jan Erola.

Profiilikuva
Bill Clinton
Teksti
Jan Erola

Mahtavia on mukava matkia. Kekkosen aikaan perässähiihtävällä eliitillä oli mökit Lapissa. Ronald Reagan teki esimerkillään sisältä pehmeiden, tyttömäisen hempeästi värjättyjen jelly beansien syömisen hyväksyttäväksi miehille. Nancy Reagan lanseerasi oman helakanpunaisen pukeutumistyylinsä, Nancy Reagan Redin.

Intian ensimmäinen pääministerin Jawaharlal Nehrun mukaan on nimetty pystykauluksinen takkimalli. Nehru on muutenkin näyttänyt mallia muulle maailmalle: hänen ainoa tyttärensä Indira ja tämän poika Rajiv Gandhi palvelivat molemmat myös Intian pääministereinä.

Reaganin suku kuten Kekkosenkin kykeni tuottamaan vain yhden suurmiehen.

Amerikassa edes Bushin klaani ei ole vielä päässyt kolmen valtiojohtajan saavutukseen. Presidentti George W. Bush aiheutti sentään yhden muotivillityksen: hänen hallintoaikanaan myytiin hurjasti cowboy-saappaita.

Bill Clinton nosti ensimmäisellä kaudellaan vaimonsa Hillary Rodham Clintonin vetämään terveydenhuoltouudistusta. Se oli laillisesti mahdollista, koska Hillarylla oli valtiollinen virka-asema presidentin puolisona.