Näin kainuulainen lottovoittaja läpäisi median

Profiilikuva
lotto
Teksti
Juho Salminen

Veikkaus laittoi aamulla liikkeelle kiireisen nettitoimittajan toiveunen: tiedotteen Viking Lotossa voittaneesta kainuulaismiehestä. Pätkä oli oikeastaan uutinen sinällään, siinä oli sitaatitkin valmiina. Ja niin kävi, että juttu levisi ympäri Suomen maan.

Verratkaapa alkuperäistä tiedotetta ja asiasta tehtyjä uutisia. Sanamuodot ja jopa voittajan kommentit ovat yksi yhteen tiedotteen kanssa.

Ei ole syytä epäillä alkuperäisen tiedotteen todenmukaisuutta. Mutta siinä vaiheessa tilanne haisee, kun tiedotteesta napataan haastattelun näköisiä lainauksia suoraan omaan käyttöön. Vai mitä mieltä olette myhäillä-sanan käytöstä? Jos väitän jonkun myhäilevän, voin tehdä niin näköhavainnon tai ehkä juuri ja juuri kuulohavainnon perusteella.

Veikkauksen mukaan asian perään oli soitellut ”muutama” toimittaja. Voittajaa oli yritetty haastatellakin, mutta tuloksetta. Mies haluaa pysyä poissa julkisuudesta. Silti jokaisessa verkkojulkaisussa tänään on näyttänyt siltä, että salaperäinen kainuulaismies on antanut haastattelun. Myhäillyt.