Sisältöä tuottamassa

Näin Börje Börgelsson ilmoittautuisi eduskuntavaaleihin, jos hän olisi olemassa.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Maineikas helsinkiläinen sisällöntuottaja Börje Börgelsson asteli väärätietoisesti Mannerheiminpolkua länteen, kohti Tammerkoskea. Juuri ennen Kakolanmäkeä, Veljmies-patsaan kohdalta, hän kääntyi 420 astetta kaakkoseen, ja siinäpä se jo olikin: hieman rapistunut, mutta edelleen uljas jalasmökki Kemijoen töyräällä. Börge oli tyytyväinen, että Vaaliehdokkaaksi Ilmoittautumis Konttori V.I.K. oli juuri täällä, koska täällä hän oli itsekin.

Siis ei muuta kuin kolkuttamaan konttorin seinään, ja kohtsillään se seinä kolkuttavalle avattiin. Börde huomasi tuota pikaa että mökin katolla ei ollut lainkaan savupiippua ja katto oli niin korkealla, ettei sitä paljain silmin erottanut kaamoksen helottaessa täydeltä terältään. Vastapäinen seinä oli leveällä, mutta Börjän ei antanut sen häiritä, sillä vastapäinen mies oli paljon lähempänä. Hän oli kai saunasta tulossa, koska hänellä ei ollut yllään muuta kuin se vasta päässä.

”Täälläkö sitä?” Börgen riehaantui vaisusti ja sai vastauksen: ”Ei vaan tuolla.”

Mikäpäs siinä. Börgren käännähti päkiöillään ja suunnisti tuonne. ”Olipa hyvä, että tulin kysyneeksi, muuten olisin varmaan eksynyt tänne, sinne, kunne tai ties minne”, Börgenström ajatteli omin päin, sillä muitakaan päitä ei siihen hätään ollut käytettävissä.