Musk rikkoi Twitterin

Profiilikuva
media
Teksti
Johanna Vehkoo

Tapahtumat Twitterissä ovat olleet viime viikkoina sekavuudessaan sitä luokkaa, että niitä pitäisi seurata työkseen, jotta pysyisi kärryillä. Elon Muskin tapa johtaa sosiaa­lisen median alustaa on ollut arvaamaton.

Hän on muun muassa tuhonnut Twitterin hyvin toimineen tavan varmistaa, että esimerkiksi poliitikkoja ja toimittajia ei voi helposti imitoida. Jos tililleen aiemmin halusi aitousmerkin, piti todistaa henkilöllisyytensä ja Twitter arvioi, tarvitseeko tilin haltija sellaista. Sinistä merkkiä myytiin hetken aikaa kenelle tahansa kahdeksan dollarin kuukausihintaan. Siitä aiheutui arvattavia seurauk­sia, kuten feikkitilien kohteeksi joutuneiden firmojen osakkeiden romahduksia.

Heti Muskin valtakauden alussa rasistit palasivat joukoittain Twitteriin riemuitsemaan miljardöörin sananvapausnäkemyksistä. Musk on myös luvannut palauttaa koko joukon Twitterin aiemman hallinnon sulkemia tilejä. Median huomio on kiinnittynyt lähinnä Donald Trumpin paluuseen, mutta jos kaikki rasistiset, väkivaltaa lietsovat ja uhkailevat trollit palaavat, Twitter muuttuu käyttökelvottomaksi muille.