Meksikosta Suomen portti Latinalaiseen Amerikkaan

Hyvä esimerkki Meksikon ja Suomen yhteistyöstä ovat metsänhoitoprojektit, kirjoittaa ulkoministeri José Antonio Meade Kuribreña.

Profiilikuva
Teksti
José Antonio Meade Kuribreña
Suomen Kuvalehti

Meksikon ja Suomen poliittiset ja diplomaattiset suhteet ovat tätä nykyä vahvat ja perustuvat samanlaisiin käsityksiin demokratiasta ja oikeusvaltiosta. Suomalaiset ja meksikolaiset diplomaatit ovat usein etsineet kansainvälisillä foorumeilla yhdessä vastauksia ydinaseiden leviämisen, humanitaaristen kriisien ja ilmastonmuutoksen kaltaisiin globaaleihin haasteisiin.

Meksiko ja Suomi työskentelivät myös aktiivisesti tavanomaisten aseiden kauppaa säätelevän asekauppasopimuksen aikaansaamiseksi. Molemmat maat ovat toiminnallaan pyrkineet edistämään rauhaa, turvallisuutta ja kestävää kehitystä.

Suomen ja Meksikon käymä kauppa ja niiden väliset investoinnit ovat olleet toistaiseksi melko vähäisiä, mutta ne lisääntyvät koko ajan. Maiden keskinäinen kauppavaihto on kasvanut vuodesta 2000 lähtien keskimäärin kahdeksalla prosentilla vuodessa.

Toivottavasti tämä kehitys voimistuu edelleen, sillä se luo uusia mahdollisuuksia elinkeinoelämälle, työtä ihmisille ja lisää hyvinvointia kumpaankin yhteiskuntaan.