Lukijoilta: Ukrainalaiset taistelevat suomalaisten ja Nato-sotilaiden puolesta

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Lukijoilta

Vaativaa työtä Venäjällä

Erinomainen Venäjän-tuntija­ Anna-Lena Laurén kirjoittaa (SK 29/2022), että hänellä ulko­maalaisena Venäjällä asuvana journalistina on ihmeen suuri vapaus kertoa Dagens Nyheterissä, Hufvudstadsbladetissa ja Suomen Kuvalehdessä, mitä hän ajattelee Putinin valtakunnasta. Hankaluutena on vain se, että journalistien viisumia joutuu uusimaan vähän väliä. Ilmeisesti tämän toivotaan vaikuttavan niin, että kirjeenvaihtajat harkitsisivat sanojaan. Tämä ei ole tehnyt Laurénista Putinin sylikoiraa. Kaikkea muuta.

Ehkä Kremlin tarkoituksena on ulkomaalaisten kirjeenvaihtajien kautta yrittää välittää länteen kuvaa siitä, että Venäjällä muka saa sanoa vallanpitäjille epämieluisiakin asioita. Eihän se pidä tietenkään paikkaansa. Mutta se saa hetkeksi unohtamaan Navalnyit ja muut. 

Timo Uotila, Helsinki

Kovia otsikoita

Ilta-Sanomat (29.07) julisti: ”Nato-maiden joukot vyöryvät Suomeen.” Onneksi kyse ei kuitenkaan ollut yrityksestä miehittää maamme. Harjoitukset ovat tuoneet ja tuovat kesän kuluessa Suomeen satojen ulkomaisten sotilaiden lisäksi hävittäjiä, helikoptereita, sotalaivoja ja panssarivaunuja. Harjoittelun lisäksi kumppanimaille tarjoutuu mahdollisuus osoittaa konkreettisesti tukeaan Suomelle.

Tämähän on Nato-sotilaille, jotka jättivät Afganistanin keikan kesken, kuin lomaa. Samaan aikaan ukrainalaiset taistelevat heidän ja meidän puolestamme. 

Yrjö Saraste, sotaveteraani, Helsinki