Lukijoilta: Maksuton toinen aste on todellinen vasemmistopopulismin kukkanen

Uudistus heikentää lukiota ja tuhlaa vero- ja velkarahoja.

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Suomen Kuvalehti
Suomen Kuvalehti

Kotrolta unohtui yksi lukion heikentäjä

Arno Kotro kirjoittaa (SK 10/2021) esseessään, että lukio on mennyt rikki. Itse näkisin, että taustalla on kasvatustiedeidealismi sekä liian ison virkamiesten armeijan etääntyminen ruohonjuuritason työstä ja koulumaailmasta.

Kotro puhuu myös kieliaineiden näivettymisestä. Pisteytystyökalu saattaa olla viimeinen naula arkkuun, mutta näivettyminen on alkanut jo kauan sitten edellisten opetussuunnitelmien myötä. Asiaan vaikutti myös ainereaali, jonka puolestakin toki löytyy argumentteja.

On outoa, että Kotro ei lainkaan mainitse lukion heikentäjänä maksutonta toista astetta, todellista vasemmistopopulismin kukkasta. Kyseessä on tehoton vero- ja velkarahojen tuhlaus.

Syrjäytymisvaarassa olevat tuskin saavat toisen asteen oppivelvollisuudesta apua, oppimateriaaleihin saa jo nyt avustusta tarvittaessa, ja ryhmäkoot kasvanevat rahojen mennessä esimerkiksi oppimateriaaleihin. Oppimateriaaleissa voidaan pakottaa valitsemaan halvin vaihtoehto, joka käytännössä on digimateriaali. Onko tasa-arvoa, että monet vanhemmat tulevat kuitenkin hankkimaan lapsilleen painetun oppikirjan koulun tarjotessa vain digiversion? Kaikki tämäkö sitten korjaa lukion?