Lokakuun vallankumous

Pakina: Hallituksen tulee määrätä päättäväisesti, että lokakuussa äänestää rätkäytetään ja pulinat pois.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Nyt se myrkyn lykkäs! Edes hallitus ei enää usko, että maakuntavaalit pystytään järjestämään ensi lokakuussa, kuten oli tarkoitus. Ei muka ehditä, kun sotea ei saada ajoissa valmiiksi. Harmin paikka ja pettymys, olemmehan jo vuosikaudet odottaneet näitä vaaleja kuin sarvesta härkää, pyy pivossa ja eno veneessä.

En ole ihan varma, pitääkö paikkansa huhu, että Pohjanmaalla pitäisi jo innokkaimpia äänestäjiä sitoa petäjiin kiinni, kuten aikoinaan jatkosotaan hinkuneita. Ihan uskottava ajatus tuo kumminkin on, sillä lokavaalit ovat saavutettu etu. Ne on luvattu meille, joten ei ole ihme, jos lykkäyksestä syntyy lokakuun vallankumous, kansannousu, intifada tai vähintään someraivo. Lokakuu on kuukausista tylsin. Sen ainoat kohokohdat ovat Aleksis Kiven päivä ja YK:n päivä, joiden kunniaksi kukaan ei edes keskiolutta korkkaa. Äänestämisestä saataisiin edes jotain ajankulua.

Sitä paitsi maakuntavaalit piti järjestää jo presidentinvaalien yhteydessä viime tammikuussa, mutta silloinkin ne siirrettiin, jotta saataisiin kaikki valmiiksi ja voitaisiin keskittyä yhteen asiaan kerralla. Jos vaalit lykätään vielä lokakuustakin, silloin ei takuulla pystytä keskittymään yhteen asiaan, sillä samaan läjään ovat tulossa myös eduskuntavaalit, eurovaalit, Putouksen äänestykset, Selviytyjät, euroviisut ja kaikki muut. Ei sellaisessa hulinassa enää kukaan tiedä, kuka valitaan maakuntavaltuutetuksi ja kuka maajussin morsiameksi.

Ja minkä ihmeen takia se sote pitää saada valmiiksi ennen kuin päästään äänestämään? Onhan tuo jo nähty moneen kertaan, että koko sotku menee sitä sekavammaksi mitä kauemmin sitä vatvotaan. Vielä lokakuussa saattaa joukossamme olla joku, jolla on edes hämärä aavistus siitä, mistä oikeastaan pitäisi äänestää. Jos vaaleja vielä lykätään, viimeisetkin viisaat sekoavat lopullisesti, eikä heistä sen jälkeen ole edes vaaliavustajiksi.