Mitä se on?

Koronavalistusta on niin paljon, että nyt tarvitaan selitys ”Mitä se on?”, niin kuin katekismuksessa.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Koronavalistusta on niin paljon, että nyt tarvitaan selitys ”Mitä se on?”, niin kuin katekismuksessa. Tyhmimpienkin meistä tulee osata toimia niin, että hallitus, oppositio, Jan Vapaavuori, tasavallan presidentti, THL, STM, HUS, KYS, OYS, TAYS, TYKS, aluehallintovirastot, huoltovarmuuskeskus, sote, some, MaRa, EK, SAK, Tehy, Lääkäriliitto, OAJ, poliisi, Tulli, rajavartiosto, kunnanhallitukset, papit, lukkarit, psykologit, taksimiehet, baarimikot, A-studio, HIFK sekä etc. ja yms. pysyvät tyytyväisinä eivätkä käy toistensa kimppuun.

Jos olen oikein ymmärtänyt (mikä on epätodennäköistä), sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviin yleisiin kokouksiin saa osallistua korkeintaan 6 henkilöä siten kuin THL:n ohjeessa 21.9.2020 määrättiin.

Jos yli 6 henkilöä haluaa kokoontua, kokous pitää järjestää välitilassa, joka ei ole sisätila eikä ulkotila, vaan porstua tai katettu terassi. Toinen mahdollisuus on pitää tilaisuus yksityisenä eikä yleisenä, jos joku osaa selittää, mitä eroa niillä on.

Sitä ei ole määritelty, ketkä lasketaan kokousten osallistujiksi ja mitä tarkoitetaan käsitteellä ”henkilö”. Lasketaanko henkilöiksi esimerkiksi eläimet, joihin covid-19 voi iskeä, kuten lumileopardit, fretit ja hevoset? Ohjeita kaivataan siis siitä, saako viisi ihmistä kokoontua yleiskokoukseen, jos yhdellä heistä on mukanaan lumileopardi ja toisella fretti.