Hiljaa huipulla

Pakina: Suomessa on krooninen rahapula ja progressiivinen verotus, tai ehkä sittenkin toisin päin.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Demarien puheenjohtaja Antti Rinne avasi ensi vuoden eduskuntavaalien kampanjan vappuna lupaamalla sata euroa kaikille alle 1 400 euron eläkeläisille, jotka äänestävät demareita.

Tosin hän joutuu pääministerinä antamaan tuon satasen kaikille muillekin alle 1 400 euron eläkeläisille, koska Suomessa on vaalisalaisuus. Sitä paitsi ei sitä kerralla anneta eikä puhtaana käteen, vaan ehkä mahdollisesti toivon mukaan tilanteen salliessa vuosien varrella ja verotuksella leikattuna, koska Suomessa on krooninen rahapula ja progressiivinen verotus – vai oliko se progressiivinen rahapula ja krooninen verotus.

Rinteen tarjous ei ollut varsinainen uutuus, koska onhan noita sadellut sieltä sun täältä silloin sun tällöin. Milloin on luvattu kolminkertaistaa lapsilisät tai sairaanhoitajien palkat, milloin lopettaa opetuksen leikkaukset, milloin toteuttaa sote, milloin siirtää tavara sijaansa ylemmäksi ja milloin mitäkin.

Oli miten oli, luvattu mikä luvattu. Tästedes lupausten kilpavarustelua ei pidättele mikään, ja satanen on mukava tasasumma pohjahinnaksi. Sataviisikymppiä lapsiperheille! Kaksisataa veteraaneille! Tonni köyhille! Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta!