Muoti-Suomi

Pakina: ”Kukaties jo loppukesästä voidaan Liperi tai Tuupovaara liittää maailman muotikeskusten joukkoon Pariisin, Milanon ja Lontoon rinnalle”, kirjoittaa Jukka Ukkola.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Tänä kesänä ei pukeutumisessakaan enää mikään ole ennallaan, sanovat muotigurut. On nimittäin tapahtunut kaksi todellista vallankumousta: Pariisissa on nähty ihmisten ilmoilla naisihmisiä verkkarit jalassaan ja ilman meikkiä. Miesihmisillä on valkoisista urheilusukista tullut muodikkaita, jopa sandaalien kanssa.

Onpa siis aikoihin eletty! Till tidernapas har man levat! Voe tempora, voe mores! Il est révolu le temps!

Ranskassa ei ole aiemmin saanut käyttää verryttelyvaatteita missään muualla kuin juoksulenkillä tai kuntosalilla. Kukaan ei ole osannut kuvitellakaan Chanelin, Vuittonin tai Diorin lökäpöksyverkkareita, saati Gaultierin, Givenchyn tai Cardinin verkkopaitoja, mutta nyt ne siis alkavat olla täyttä totta. Eivät ehkä ihan noilla nimillä, mutta kumminkin.

Syy on sama kuin kaikkeen muuhunkin: korona. Ranskalaiset hienohelmatkin ovat joutuneet kuukausiksi karanteeniin, eivätkä enää jaksa pynttäytyä muotiluomuksiin pistäytyessään patonkikaupassa.