Summit

Pakina: Ja eipä aikaakaan, kun Netti-Jussi esitteli presidentit toisilleen oikein virallisestikin, kirjoittaa Jukka Ukkola.

Profiilikuva
Ukkola
Teksti
Jukka Ukkola
jukka.ukkola@hotmail.com

Siitä on jo useita vuosia, kun Twiitti-Trumppi vielä liikemiehenä ollessaan pistäytyi Suomessa ja ihastui erityisesti Lappiin. Sitä hänelle esitteli itse Netti-Jussi, ja taisi siinä olla mukana joku Kekkonen ja joulupukkikin.

”Tämän minä ostan”, Twiitti-Trumppi julisti ja alkoi kaivaa perstaskuaan. ”Vaan minä kun en myy”, kuittasi siihen Netti-Jussi, ja niin jäi Trumpilta Lappi ostamatta. Turhautuneena hän joutui katselemaan helpompia kohteita, kuten Grönlantia, Etelämannerta, Australiaa ja mitä niitä nyt onkaan.

Kesällä 2018 Netti-Jussi oli sitten käymässä Helsingissä, jossa oli kova kuhina päällä. Kaupunki oli niin täynnä toimittajia ja televisiokuvaajia, että Jussikin sitä ihmetteli, vaikka arvasi kyllä, että häntä vartenhan siellä kuhistiin, kun ei ollut tullut käydyksi seudulla moneen vuoteen.

Kuinka ollakaan, Netti-Jussi törmäsi Mannerheimintiellä Bitti-Puttiiniin, vanhaan tuttuun. Jätkät tunsivat toisensa niiltä ajoilta, kun Netti-Jussi oli Pietarin trollisavotassa ukkoherrana ja Bitti-Puttiini samalla työmaalla kymppinä.